Is deze oogmake-uplook van Dior de trend voor het voorjaar?
© Dior Make-Up

Is deze oogmake-uplook van Dior de trend voor het voorjaar?

Leestijd: 2 min

De Belgische make-upartiest Peter Philips creëerde voor de lente/zomercollectie 2022 van Dior een make-uplook die de ogen extra in de kijker zet, met een dubbele lijn eyeliner die doet denken aan de jaren zestig. Legt hij hiermee de trend voor het voorjaar vast?

/

“Ik maakte eerder voor de hautecoutureshow van Dior al een gelijkaardige make-uplook met gouden eyeliner, en omdat Maria Grazia Chiuri (creatief directeur bij Dior) zo’n fan was creëerde ik er nu opnieuw een variant op”, vertelde Peter Philips ons backstage voor de lente/zomer 2022 show in Parijs vorige week. De Belgische make-upartiest is al sinds 2014 verantwoordelijk voor alles wat met make-up te maken heeft bij het Franse modehuis. Elk seizoen zorgt hij binnen zijn functie als creatieve en beelddirecteur van Dior Make-up voor nieuwe producten, kleuren en alle make-uplooks voor de modeshows van Dior.

Lees ook: Ontdek hier alles wat je wil weten over de SS22 modeshow van Dior.

“Mijn job bestaat er voor de defilé’s uit om een look te creëeren die de visie van Maria voor de mode vertaalt in make-up. Ze toonde me eerder een zwart-wit foto van een Italiaanse zangeres uit de jaren zestig, waarop ze dikke wimpers heeft en een klassieke eyeliner draagt. Maar Maria wilde geen wimpers, geen mascara: ze vertelde me dat ze net hield van de ruimte die de liner creëerde. Ze wilde geen retro Twiggy-look, ze wilde iets rauws. Dus ging ik daarmee aan de slag”, aldus Philips in een exclusief interview met Marie Claire.

Dior Make-Up

Dior Make-up SS22

Door met dat idee van ruimte te spelen, kwam Philips op het idee van een dubbele liner-look. Onderaan het oog loopt het lijntje lichtjes naar beneden aan het einde – en het begint ongeveer in het midden van het oog, en bovenaan liet Philips dezelfde lijn lopen maar dan een stuk dikker. De ruimte ertussen vulde hij in met een kohliner in een lichtere tint dan de huid, om contrast te creëren tussen de twee lijnen.

“Het grote voordeel van deze oogmake-uplook is dat het bij iedereen past. Per show lopen 90 modellen mee bij Dior. Dat zijn 90 verschillende meisjes, met andere huidskleuren, vormen van ogen, en ga zo maar verder. Als Maria, zoals dit seizoen, wil dat er slechts één make-uplook is voor iedereen, kan ik bijvoorbeeld geen hooded eyeliner doen. Dat past nu eenmaal niet bij iedereen. Deze extra lijn onder de ogen wel.”

De rest van de make-uplook is erg simpel. Philips gebruikte juist wat Face & Body foundation, een lipscrub en oogschaduw om de oogleden matter te maken. “Ik wilde geen poeder gebruiken, want dan wordt het snel te retro. Ook kleur en mascara kunnen dat gevoel opwekken, terwijl we net voor een moderne adaptatie van de sixties gingen”, aldus de Belg.

Zelf proberen?

Met deze look legt Philips misschien wel al de grootste trend van het voorjaar vast, namelijk de dubbele liner-look. Zelf heb je er enkel een goede eyeliner voor nodig, zoals de Diorshow On Stage Liner, en een vaste hand. Hou de lippen en ogen verder neutraal, en zorg voor een haast feilloze huid door foundation en concealer te gebruiken op onzuiverheden.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Paris fashion week, Peter Philips, Ss22.