3 makkelijke apero’s die niet mogen ontbreken met oudjaar
© Unsplash

3 makkelijke apero’s die niet mogen ontbreken met oudjaar

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

De apero, een van de fijnste momenten van een avondje samen. De tafel vol met lekkere hapjes, een glaasje bubbels en fijn gezelschap rondom. 

Samen aftellen naar het nieuwe jaar aan tafel in de keuken of rond de salontafel, beter kan een geslaagde avond niet zijn. Maar wie zorgt er voor die hapjes? Bij deze geven je alvast 3 tips voor last minute aperitief hapjes!

Zelfgemaakte vegan hummus

Met snackgroenten of crackers, met deze klassieke dip is succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor een pot:

  • 1 teen knoflook
  • 1,5 el citroensap
  • 1 blikje kikkererwten (van 400 gram ongeveer)
  • 3 el tahini
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  • Rooster de komijnzaadjes droog in een pan en maal ze fijn in eventueel een vijzel.
  • Pel het teentje knoflook.
  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
  • Mix de kikkererwten fijn in een blender of staafmixer, doe er de sesampasta, knoflook, komijn en het citroensap bij en mix nogmaals door.
  • Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de hummus mooi smeuïg wordt.
  • Schep de hummus over in een kommetje en werk af met de olijfolie en paprikapoeder.

Lees ook: Feestelijke jurken van eigen bodem om het nieuwe jaar mee in te gaan

/

Bister x Les Chips de Lucien

Bister, het beroemde mosterd-en piccalillimerk, en Les Chips de Lucien hebben een Piccalilli-Pickles chips gecreëerd waar wij alvast niet aan kunnen weerstaan. Chips mag sowieso niet ontbreken aan je aperitieftafel, maar als je dan toch moet kiezen tussen zoveel merken en smaken, raden we je deze aan! De Piccalilli-Pickles chips is volledig vrij van smaakversterkers, 100% natuurlijk én lekker lokaal!

alicebown

alicebown

Zalmrolletjes met komkommer en roomkaas

Gerookte zalm met kruidenkaas is een klassieke combinatie die niet fout kan gaan. Lekker, eenvoudig en snel klaar!

Ingrediënten voor vier personen: 

  • 200 g gerookte zalm
  • 2 tortillawraps
  • Een halve komkommer
  • 200 g roomkaas
  • 2 el bieslook en/of dille fijngehakt
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer in super fijne plakjes, je kan hiervoor desnoods ook een dunschiller voor gebruiken.
  2. Meng de roomkaas met de komkommer, de helft van de bieslook en/of dille. Kruid bij met peper en zout.
  3. Bestrijk de tortilla’s met het komkommer-roomkaasmengsel en bedek nadien met sneedjes zalm.
  4. Rol de tortilla’s op en snijd ze in stukjes van 1 à 2 centimeter dik. Werk af met de overige bieslook en serveer. Je kan ze ook nog op een tandenstoker prikken, zodat ze hapklaar zijn.

Lees ook: Zo stop je met jezelf te vergelijken met anderen tijdens de feestdagen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Apero, Bister x Les Chips de Lucien.