De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn
©

De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn

Leestijd: 1 min

Van Selena Gomez en Sofia Richie in Bernadette tot Rosie Huntington-Whiteley in La Collection en Paris Hilton in Essentiel Antwerp. Heel wat internationale sterren blijken net zo van Belgische mode te houden als wij. 

/

Vanaf de jaren 80 zijn mode en België onlosmakelijk verbonden. De toenmalige socialistische minister van Economische Zaken Willy Claes maakte voor het eerst geld vrij om de mode van eigen bodem te promoten. De economische crisis had flink toegeslagen in de textielsector en het ‘Plan Claes’ moest de industrie zuurstof geven. De slogan was: ‘Mode dit is Belgisch’ met als opzet jonge ontwerpers aantrekken om samen te werken met klassieke fabrikanten. In de schoot daarvan werd de ‘De Gouden Spoel’ opgezet, een wedstrijd waarbij modestudenten een collectie moesten maken met stoffen van Belgische producenten. (Marie Claire nam zelfs die wedstrijd later even over).

Dertig jaar later staat ons land hoog aangeschreven in de modewereld. Er zijn natuurlijk de iconische Antwerpse Zes die al sinds midden jaren tachtig scoren. Maar daarnaast zijn er nog heel wat andere labels, hier maakten we een overzicht van 20 merken om in de gaten te houden, die succes ogen. In zowel binnen- als buitenland. En die vallen ook in de smaak van veel internationale beroemdheden.

We maakten een overzicht van sterren die fan zijn van Belgische mode:

Lees ook: Bij deze Belgische merken shop je stijlvolle maatpakken voor vrouwen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.