Hartige spinaziepannenkoeken
Ingrediënten (4 pannenkoeken)
- 90 g havermeel
- 1 tl bakpoeder
- 70 g verse spinazie
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 witte ui (fijngehakt)
- 1 knoflookteentje (fijngehakt)
- 1/2 tl zeezout
- snuifje peper
- 1/2 el fijngemalen lijnzaad + 1 tl koud water
- 1 el Caesar dressing
- lente-uitjes en verse peterselie om te garneren
Bereiding
- Maak een vlasei door het gemalen lijnzaad en water te mengen.
- Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie in een pan tot ze doorschijnend zijn.
- Doe ondertussen de spinazie en melk in een blender en mix tot een gladde massa.
- Voeg de gesauteerde ui en knoflook toe en mix opnieuw. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder en zeezout toe en mix. Voeg als laatste het vlasei en peper toe en geef het geheel een snelle puls.
- Verhit wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, doe ongeveer 1⁄4 van je beslag in de pan en spreid het uit in een ronde vorm. Bak de pannenkoek aan één kant tot hij gebruind is en je gemakkelijk uit de pan kunt halen. Draai de pannenkoek om en bak hem aan de andere kant tot de pannenkoek gaar is.
- Serveer met de Caesar dressing, wat lente-uitjes en verse peterselie
Maximaal twee dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Cheesecake in een glaasje
Ingrediënten (4 personen)
Vulling
- 150 g cashewnoten (15 minuten geweekt in kokend water en uitgelekt)
- 150 g kokosnootyoghurt
- 4 el kokosnootolie
- snuifje zeezout
- 1 citroen (geperst)
- 4 el ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
Bodem van verkruimelde koekjes
- 150 g notenmix (pecannoten en hazelnoten)
- 1 el kokosnootolie
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 el kokosnootsuiker
- 1 el ahornsiroop
- 1/4 tl zeezout
- 50 g amandelbloem
Bessentopping
- 200 g bevroren bessen
- 1 tl maïsbloem
- 2 el water
- 1 tl kokosnootsuiker
Bereiding
- Mix de cheesecake ingrediënten samen in een blender op een hoge snelheid tot het geheel super romig is. Voeg meer yoghurt toe als de textuur te vast is om te mengen.
- Pulseer alle ingrediënten voor de koekjesbodem samen in een keukenmachine tot je
een kruimelige consistentie bereikt. - Voeg de ingrediënten voor de bessentopping toe aan een kleine sauspan op middelhoog vuur.
- Meng de ingrediënten goed en laat ongeveer 5 minuten sudderen terwijl je af en toe roert. De bessen zijn klaar als de bevroren bessen zacht zijn en het mengsel is ingedikt.
- Maak laagjes in je glaasjes met het koekjesmengsel, dan de cheesecake vulling en als laatste de bessentopping.
- Laat 30 minuten opstijven in de koelkast of tot het serveren
Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.
Bestel het boek ‘The Radiant Table’ door Morgane Van Marcke op www.humblybymorgane.be.
Lees meer: Hét recept voor de pasta met feta dat viraal gaat op TikTok, Tournée Minérale : 10 lekkere alcoholvrije dranken, Recept: dessert met matcha, mascarpone en chocolade.