Chloé FW21/22: het debuut van Gabriela Hearst als creatief directeur
© Chloé

Chloé FW21/22: het debuut van Gabriela Hearst als creatief directeur

Leestijd: 1 min

De Uruguayaanse designer Gabriela Hearst stelde vandaag haar eerste collectie voor modehuis Chloé voor. Zij nam eind vorig jaar het stokje over van Natacha Ramsay-Levi als creatief directeur. Ontdek hieronder alles wat je moet weten. 

/

Een eerbetoon aan de oprichter van Chloé

De Uruguayaanse ontwerpster, die zich met haar eigen merk inzet voor ecologische, ethische en sociale kwesties, toonde een opmerkelijke eerste collectie vandaag. Het was een eerbetoon aan Gaby Aghion, de stichtster van het huis Chloé, die dit jaar 100 zou zijn geworden. Verrassend genoeg paste dit helemaal in het ultra-moderne universum van Gabriela Hearst.

Lees ook: Gabriela Hearst wordt nieuwe creatief directeur bij Chloé.

In tinten beige, zand, karamel, koper of bruin zagen we een opeenvolging van poncho’s, lange jurken in knusse breisels, scherpe leren jassen, vloeiende jurken met volants en gebloemde patchwork jasjes waarvan we voorspellen dat ze een groot succes worden. Het leek even alsof we terug gekatapulteerd werden naar de jaren 70. Al is dat de vibe die Chloé al langer uitstraalt.

Duurzaamheid

Een radicale breuk met het verleden werd het niet op vlak van stijl, wél als het gaat over duurzaamheid. De doelstellingen, die voor 2025 waren vastgesteld, werden versneld zodat ze in één jaar worden verwezenlijkt. Geen viscose of polyester meer in de collectie. Garens van zijde of kasjmier worden zoveel mogelijk gerecycleerd. En de ontwerper is van plan om dit alleen nog maar verder door te drijven. Kunnen we alleen maar toejuichen.

Lees ook: Dries Van Noten FW21/22: ingetogen glamour, zoals alleen hij dat kan.

Bekijk de collectie hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chloé, Fw21/22, Paris fashion week.