1 op 4 Belgische zestigplussers lust wel een groen blaadje
© Unsplash

1 op 4 Belgische zestigplussers lust wel een groen blaadje

Leestijd: 1 min

Op 1 oktober is het Internationale Dag van de Ouderen. De oudere generatie van vandaag waagt zich steeds vaker aan online daten. Uit een enquête van de Belgische social app Twoo kwamen enkele interessante bevindingen over de dategewoontes van deze zestigplussers:

Bijna een kwart (24%) van de zestiggplussers gaat op zoek naar een groen blaadje en verkiest een jongere geliefde. Lees meer:

Lees ook: Trending: trouwen op latere leeftijd. 

Online daten

De oudere generatie waagt zich steeds vaker aan online daten. Maar toch gaat de voorkeur naar een old school face-to-face afspraak. 36% van de zestigplussers wil namelijk meteen hun online match ontmoeten wanneer het profiel hen aanspreekt, zonder eerst dagen, weken of zelfs maanden te chatten. De jongere generatie daarentegen, wacht veel langer vooraleer ze offline afspreken. Sterker nog, hoe jonger, hoe langer het duurt tot er een eerste date komt.

Groen blaadje

Wie denkt dat zestigplussers niet kieskeurig zijn in de liefde, zit goed fout. De ondervraagde ouderen hechten blijkbaar veel belang aan de leeftijd van hun droompartner en jagen bij voorkeur op jong wild. Ongeveer de helft van de Belgische ouderen (49%) vindt namelijk dat leeftijdsverschil een rol speelt binnen een relatie. Bijna een kwart (24%) verkiest een jongere geliefde. Ook opvallend is dat slechts 2% van de 60 plussers een oudere partner wil.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Liefde, Lifestyle, Onderzoek, Psycho.