Gebleekte wenkbrauwen oftewel bleached brows zijn (terug) een ding
© Launchmetrics Spotlight

Gebleekte wenkbrauwen oftewel bleached brows zijn (terug) een ding

Door Joy Pinto
Leestijd: 1 min

Afgebleekte wenkbrauwen, die populair waren in de jaren 90, maken een comeback. Een trend die niemand onverschillig laat.

/

De toonaangevende make-upartieste Pat McGrath noemt een look met afgebleekte wenkbrauwen “sterk, gedurfd, krachtig en buitenaards”, visagiste Diane Kendal omschrijft de trend als “gothic en futuristisch”.

Lees ook: Vijftig tinten zwart: Gothcore brengt de gothic terug

Sterren als Lizzo, Kendall Jenner en Bella Hadid sprongen al aan boord en bleekten hun wenkbrauwen zowel voor een avondje uit als voor een defilé (we zagen de beautylook op de catwalks van Burberry, Versace en Marc Jacobs). Kim Kardashian poseerde op de cover van Interview Magazine met platinablonde haren en bijpassende, bijna witte, volle wenkbrauwen.

Bleached brows

Sindsdien zijn de zoekopdrachten naar gebleekte wenkbrauwen naar verluidt meer dan verdubbeld op het internet, terwijl de hashtag #bleachedbrows 515 miljoen views bereikte op TikTok. Je valt met afgebleekte wenkbrauwen niet alleen op sociale netwerken op, het verwijderen van de wenkbrauwen maakt van het gezicht een blanco canvas voor experimenten.

“Als de wenkbrauwen verdwijnen, is er geen structuur meer, waardoor die volledig opnieuw uitgevonden kan worden. Er is veel meer ruimte voor make-up”, zegt Amélie Moutia, visagiste bij het agentschap Capsule. Het bleken van de wenkbrauwen transformeer t het gezicht in een vreemd, futuristisch, bijna buitenaards uiterlijk, een look die mooi past bij andere sterke trends van dit seizoen, zoals het gebruik van stras en pailletten.

Make-up in plaats van bleekmiddel

Sommigen onder ons zouden misschien in de verleiding komen om met bleekmiddel aan de slag te gaan zonder te denken aan het resultaat de volgende dag. Een slecht idee, de wenkbrauwen zouden er immers eerder oranje dan blond kunnen uitzien. Vergeet niet dat je één tot twee maanden met deze gebleekte wenkbrauwen moet rondlopen, tot ze teruggroeien.

Daarom zijn de bleached brows bij modellen op de catwalks en beroemdheden vaak geschminkt. Ben je een amateur op make-upgebied, breng dan gewoon enkele laagjes concealer in dezelfde kleur aan als je huid om de wenkbrauwen te laten verdwijnen. Als je een experte bent, fixeer je ze eerst met lijm – visagistenlijm, niet het soort dat je in de doe-het-zelfwinkel koopt – voordat je poeder aanbrengt en afwerkt met concealer.

Inspiratie kan je halen bij de techniek die Diane Kendal aanwendde voor Victoria Beckhams laatste show. De lichte wenkbrauwen waren niet volledig afgebleekt, maar werden zorgvuldig een paar tinten zachter gemaakt dan de haarkleur van de modellen. Een eenvoudig maar toch edgy alternatief.

Lees ook: De make-uplook van de Dior SS23 haute-coutureshow toegelicht

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Make-up.