7 x pop-up zomerbars
©

7 x pop-up zomerbars

Leestijd: 1 min

Wij weten al hoe we onze zwoele zomeravonden het liefst willen doorbrengen (als die er ooit nog zitten aan te komen natuurlijk): op het terras van één van deze hippe pop-up zomerbars. Whiskeycocktail of gin-tonic in de hand, pulled pork op ons bord en bebaarde mannen kijken. Summertime and the livin' is easy... 

Smokey Jo’s Garage bij brouwerij De Koninck in Berchem

Smokey Jo's Garage

Smokey Jo’s Garage, de zomerbar in de binnentuin van brouwerij De Koninck, gaat voor een Hillbillie chic- concept met een boomhut waar je een biertje degusteert (er zijn ook cocktails van Dries Botty!), een trailer trash park waar je geniet van varken aan het spit en een garage waar je een filmpje meepikt. Blote voeten, een strohoed en een denim overall hoeven niet, maar mogen wel.

Nog tot 4 september, Boomgaardstraat 17, Antwerpen. 

Summer Divin op Bocadero in Antwerpen

Summer Divin

Sommelier Sepideh Sedaghatnia opende Summer Divin, een tijdelijke wijnbar op het grootste stadsstrand van ’t stad. De ideale locatie bij zonsondergang, want een mooi zicht op de stad en de Schelde en een fijne selectie champagnes, cocktails en meer dan honderd wijnen, kaviaar en fingerfood.

Nog tot 6 september, van 14 tot 24u, Rijnkaai 150, Antwerpen. 

Zomerbar Zomer van Antwerpen

Een strand, hangmatten onder de bomen, cocktails, petanque, een zomerbibliotheek met kinderboeken voor de kleinsten en zelfs verschillende circussen: de Zomerbar van de stad Antwerpen heeft het allemaal.

Nog tem 31 augustus, van 14 tot 24u, Sloepenweg, Antwerpen.

Evolution Café in Hasselt

Evolution Café

Ontbijten en lunchen (weckpotsalades, iemand?) doe je deze zomer in het pop-up café van interieurwinkel en projectbureau Evolution. Op vrijdag en zaterdag blijft het café iets langer open voor een heuse Happy Hour.

Nog tem 3 september, van woensdag tem zaterdag van 10 tot 18u, Maagdendries 4, Hasselt. 

Ipanema in Hasselt 

Ipanema

Een vleugje Rio de Janeiro in de Limburgse hoofdstad? Club Versuz haalt het strand naar Hasselt met veel zand, een verwarmd zwembad (Hasselt heeft nu eenmaal niet dezelfde tropische temperaturen als Rio), ligbedden, cocktails en fingerfood van cateraar Atelier V. ’s Avonds verandert Ipanema in een loungeclub.

Van woensdag tem zaterdag, van 14 tot 1u, Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt

Caffè Torino in Gent

Caffè Torino

De Belgische hipsterstad krijgt de eer de eerste vermuteria van ons land te verwelkomen. Vermoutbars zijn al een hype in Italië en Spanje: je komt er samen om te aperitieven, met een vermoutcocktail en een hele resem hapjes. In Caffè Torino, met terras aan de Leie, worden enkel Vermouth di Torino van Martini, Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato en daarvan afgeleide cocktails geschonken.

Tot 24 juli, open van donderdag tem zaterdag, Sint-Jacobsnieuwstraat 123, Gent. 

Rooftop Bar & Restaurant Gaston in Gent

Gaston Gent

Dakterras Gaston opent deze zomervakantie opnieuw zijn deuren. Je kan er terecht voor een lichte daglunch, een slow cocktail of een uitgebreid diner. Omdat bezielers Sebastiaan Tips en Wim De Bruyne zelf vegetariër zijn, vind je er ook veel veggie gerechten. (Met groenten uit eigen tuin.) Voor de liefhebbers is er een petanquebaan.

Tem 31 augustus, reserveren doe je via gaston@coeurcatering.be, Hurstweg 8, Gent.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Antwerpen, Gent, Hasselt, Pop-up bar, Zomerbar.