Crush of the day: Bonnie & Clyde #2
©

Crush of the day: Bonnie & Clyde #2

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De crush of the day...

Ginfanaten, hoog tijd om je verzameling uit te breiden! Bonnie & Clyde, de Belgische limited edition-gin die vorig jaar werd gelanceerd, komt opnieuw met een erg gelimiteerde gin. Thomas Baert en Sophie Gheysens, het koppel achter de gin, brengen Bonnie & Clyde #2 in slechts 2.000 exemplaren op de markt en lieten zich voor die twee gins inspireren door het beruchte gangsterkoppel uit de jaren 30.

Het principe van beide gins? Less is more. Een select aantal kwalitatieve botanicals, that’s it. Bonnie, de vrouwelijke gin, is een Old Tom Gin met jenever- en veenbes en een enkele druppel honing die voor een vleugje zoetheid zorgt. Het mannelijke Clyde, een London Dry Gin met slechts drie botanicals, is dan weer kruidig dankzij sansho-peper en kurkuma en werd gedistilleerd in een koperen ketel. Beide gins werden gestookt bij Deluxe Distillery die ook Blind Tiger produceert.

€ 180/duobox, bestellen kan via thomas@deluxe.be. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Bonnie & Clyde #2, Gin.