Deze zomer eten we allemaal bio en vegan
© Shutterstock

Deze zomer eten we allemaal bio en vegan

Door Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 2 min

De echte foodies zijn er zich al langer van bewust dat biologisch eten gezonder is én beter voor het milieu. Maar ook vegetarisch of veganistisch eten, kan je ecologische voetafdruk verkleinen. Dat het ook nog heerlijk smaakt, is natuurlijk mooi meegenomen. Wil jij graag de natuur een handje helpen telkens je de koelkast opendoet? Dan hebben wij alvast vijf tips voor jou.

1. Mayonaise zonder eieren van Hellmann’s

Het Amerikaanse mayonaisemerk Hellmann’s heeft nu ook een Vegan Carefully Crafted Dressing. Vegan, en dus zonder eieren. Eieren zijn één van de belangrijkste ingrediënten om een goede mayonaise te maken, én toch slaagde Hellman’s erin een vegan mayo te maken die even lekker smaakt als het origineel. Bovendien is deze mayo ook cholesterolarm en gemaakt met GMO-vrije ingrediënten. Heerlijk op een zelfgemaakte smos of bij je favoriete slaatje!

 

 

zomer-eten-bio-vegan

Hellmann’s

/

2. De frambozen-chiajam van plantbased.be

Op plantbased.be vind je heel wat tips om veganistisch te leven en klassieke gerechten om te toveren tot plantaardige lekkernijen. Onze favoriet voor de zomer? Een confituur van frambozen en chiazaad die je op vijf minuten kan klaarmaken. Het recept vind je hier.

/

3. Vegan margarine van Becel met avocado-olie

Becel lanceerde onlangs een margarine met de lekkere smaak van avocado en een vleugje limoen. Heerlijk op een toast met schijfjes komkommer bijvoorbeeld. De nieuwe Becel is 100% plantaardig. De margarine is gemaakt met zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie, gemengd met avocado-olie en limoenolie. Ook lekker op een toast met gerookte zalm, een gekookt ei en tuinkers of op roggebroodjes.

Vegan

Becel

/

4. Tapenade van cashewnoten en kurkuma

Vegan bio hellmann's becel chiazaad

Shutterstock

Deze tapenade is heel gemakkelijk om te maken en is een heerlijk zomers tussendoortje. Laat een handvol cashewnoten twee uur weken in water. Meng de geweekte noten met  knoflook en zout in de keukenmachine. Giet dit mengsel vervolgens in een kom en voeg handmatig mosterd (1 koffielepel), appelazijn (1 koffielepel) en kurkuma (1 koffielepel) toe. De cashewtapenade smaakt heerlijk bij een salade of op een knapperige cracker. Wie houdt van pikant, kan naar wens afwerken met chilipepers.

/

5. Noedels met groenten en biobouillon van Knorr

zomer-eten-bio-vegan

Knorr

Dit gemakkelijk gerechtje is niet veganistisch noch vegetarisch, maar wel lekker bio! Ideaal voor al wie van knapperige groenten houdt. Kook 400 gram noedels in je eigen noedelsoepje op basis van 4 bio kippenbouillonblokjes van Knorr. Wanneer de noedels klaar zijn (na een viertal minuten), giet je ze af maar bewaar je de bouillon.

Spoel vervolgens de noedels onder koud water. Snij de paksoi (150 gram), de shiitake (150 gram) en de 4 lente-uitjes in kleine stukjes. Meng 2 soeplepels sesamolie, 1 soeplepel sojasaus, 1 soeplepel vissaus en een beetje van de biobouillon in een kom. Verhit 3 soeplepels vloeibare margarine in een wok en bak de groenten op een hoog vuur. Voeg daarna de noedels een 150 gram jonge spinazie toe. Blijf verhitten op een hoog vuur en roer regelmatig om. Voeg naar wens extra biobouillon toe. Eet smakelijk!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bio, Recept, Vegan.