Zalig relaxen: de 3 mooiste spahotels in de natuur
© La Butte aux Bois

Zalig relaxen: de 3 mooiste spahotels in de natuur

Leestijd: 2 min

We moeten je vast niet komen vertellen dat ons land alles te bieden heeft op vlak van luxe, culi en wellness. Deze drie spahotels in het groen brengen het beste van deze pijlers samen op een bedje van rust en natuur. Zzzzz.

Slapen in het groen

La Butte aux Bois

De prachtige natuur van het Limburgse Lanaken herbergt met La Butte aux Bois één van de meest luxueuze hotels van ons land. Het tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen, een weelderig Shiseido Institute én een Missoni Suite behoren er allen tot de portfolio. Hier alleen al voor verdient ‘La Butte’ een plaatsje in de wereldtop. Het Manoir met annex designgebouw brengt een ode aan schoonheid en rust. Terwijl de imposante parktuin rondom het gebouw inspireert en je helpt om je batterijen terug op te laden.

Het hotel werd eind 2020 overgenomen door juwelenontwerper Jochen Leën en zakenpartner Granada Gallery, Leën groeide zelf op in de buurt, dus kent het domein vanbinnen – en buiten. Zijn visie en ideeën zorgen ervoor dat La Butte aux Bois, net zoals zijn ontwerpen die in het hotel geëtaleerd worden, dagelijks blijft evolueren en inspireren. Nieuw dit jaar is bistrôt Le Ciel, waar je kan genieten van culinaire hoogvliegers als een Asian beef tartaar of de spaghettoni met kreeft. Afsluiten doen we in bar Papillon, je kan hier het impressionante whiskymenu uitpluizen, met het uitgebreid repertoire van The Macallan.

 

/

Wauw-moment in het woud

Dolce La Hulpe

Hotel Dolce La Hulpe in Brussel ligt midden in het Zoniënwoud en is de perfecte plek om te onstnappen aan de dagelijkse drukte én om te genieten in de natuur.

Het hotel werd ingericht in de oude kantoren van IBM in Terhulpen, in de complete rust van het Zoniënwoud. Het interieur valt best te omschrijven als 70’s design meets Japans zen moment. De ramen in de kamers reiken echt tot op de grond, zodat je het gevoel hebt dat je in de bomen zit. En de prachtige Cinq Mondes spa biedt pas echt platte rust. Ga voor de Ko Bi Do-behandeling, een anti-age dermapunctuur treatment op basis van eeuwenoude Japanse massagetechnieken. 1,5 uur pure bliss. Wanneer je in het weekend boekt, moet je zondagmiddag zeker aanschuiven voor de overheerlijke brunch. Het buffet is uitgebreid en de versgebakken wafels bij het dessert de moeite alleen al om richting La Hulpe te trekken. Smakelijk.

/

Parel van de Ardennen

Chateau de Vignée

Verborgen achter de muren van een 18de eeuwse kasteelboerderij middenin de uitgestrekte natuur van de Lessevallei tref je Chateau de Vignée in Rochefort. Dit boetiekdomein nodigt uit om te relaxen in de spa, wandelen in de natuur en om te golfen. Daarna schuif je je voeten onder tafel in sterrenrestaurant Arden. De keuken van chef Marius Bosmans is lokaal, eerlijk en duurzaam, want hij probeert zoveel mogelijk ingrediënten van de producten te verwerken in de gerechten, zodat niets verloren gaat.

 

Lees ook: Zo krijg je weer energie om er tegenaan te gaan

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Luxe, Natuur, Wellness.