YouTube Kids nu ook in België: dit moet je weten
© Shutterstock

YouTube Kids nu ook in België: dit moet je weten

Leestijd: 1 min

Kinderen zijn al vanaf een jonge leeftijd verslingerd aan bewegende beelden en video's. Door de komst van het internet en tablets hebben ze bovendien toegang tot miljoenen video's, maar jammer genoeg is niet alle content geschikt voor kinderogen. Daar komt nu verandering in met de komst van YouTube Kids in België.

Veilig surfen op het internet is niet altijd evident, al zeker niet voor jonge kinderen die zich niet altijd bewust zijn van waar ze op klikken. Toch mogen ouders vanaf nu meer gerust zijn dankzij de lancering van YouTube Kids in ons land. De app bestaat al sinds 2015 in de Verenigde Staten en is daar uitgegroeid tot een van de populairste apps bij kinderen. Sinds 5 februari, niet toevallig op Safer Internet Day, kunnen Belgische kinderen en ouders nu ook terecht op YouTube Kids.

/

Gratis app

Met de nieuwe app kan je eenvoudiger dan ooit de favoriete cartoons van je kind vinden, maar ook zelf kanalen instellen of een beperkte kijktijd instellen. YouTube Kids is volledig gratis, maar staat wel reclame toe. De advertenties zijn specifiek afgestemd op kinderen en er worden geen advertenties toegestaan over voeding, drank en videogame- of filmtrailers voor kinderen ouder dan 13. Liever geen reclame? Dan heb je ook de optie om een premium-abonnement te nemen aan 9,99 euro per maand.

/

Vier voordelen

YouTube Kids heeft verschillende voordelen die zeker geapprecieerd zullen worden door bezorgde ouders. Eerst en vooral staat de app vol gezinsvriendelijke content. In een familievriendelijke omgeving kunnen kinderen hun nieuwsgierigheid de vrije loop geven in vier categorieën: shows, muziek, leren en ontdekken. De applicatie is bovendien heel gebruiksvriendelijk. Door de grote afbeeldingen, vrolijke kleuren en zichtbare pictogrammen is YouTube Kids gemakkelijk om te gebruiken, zelfs voor de allerkleinsten.

Een derde grote voordeel is dat er verschillende functies zijn ingebouwd die ouders toelaten om de kijkervaring van hun kind te beheren. Wie wil kan moeiteloos content toestaan of blokkeren en de zoekfunctie kan ook in- en uitgeschakeld worden. Ten slotte kunnen ouders met een ingebouwde timer ook heel eenvoudig bepalen hoe lang hun kinderen mogen kijken. Wanneer de tijd is afgelopen krijgen de kinderen een melding en kunnen ze niet verder kijken.

YouTube Kids

Pers

Meer lezen? Onderzoek: dit is nog steeds het grootste taboe-onderwerp tussen ouders en kinderenEen veilig én gemakkelijk te onthouden paswoord? Dit is hoe je dat vindt3 tips om veiliger gebruik te maken van Instagram.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Internet, Kinderen, Veilig internet, YouTube Kids.