You should’ve asked… dit denken mannen over de hypecartoon
© Emma, Fallait demander - You should've asked

You should’ve asked… dit denken mannen over de hypecartoon

Door Laurence Van Liedekerke & Nicolas Roisin
Leestijd: 1 min

De internetcartoon You should've asked (Fallait demander, oorspronkelijke Franse titel, nvdr) is de voorbije weken uitgegroeid is tot een heuse hype op Facebook en andere sociale media. Blogster Emma plaatste de tekeningen gratis op haar site om op ludieke wijze de mentale belasting aan te kaarten die vrouwen, jonge mama's in het bijzonder, ervaren.

Gaan werken, het huishouden organiseren, zorgen dat de kids én je partner gelukkig zijn; er komt meer bij kijken dan je op het eerste zicht zou denken. In twee maanden tijd werd de cartoon over de mentale belasting van vrouwen maar liefst 250.000 keer gedeeld. Commentaar volgde, uiteraard, maar dan wel vooral van vrouwelijke kant. Dus vroegen wij ons af: wat vinden mannen nu eigenlijk? Herkenbaar of overdreven gekarikaturiseerde fictie?

you should've asked mentale belasting vrouwen huishouden

Emma

 

“Welke belasting? Mentale? Sorry, ik weet niet waar het over gaat.” François, 34, geeft spontaan antwoord op de vragen die hij voorgeschoteld krijgt. Hij bekijkt de cartoon die zijn vrouw hem in handen heeft geduwd. In het salon scrolt hij door de tekeningen. Hij rolt met de ogen. “Ja, zeg! Grappig hoor, het lijkt wel uit ons leven gegrepen, hè, Julie?”, zegt hij met een glimlach. Maar Julie kan er niet om lachen.

“Wat vind je er écht van, schat?”, vraagt ze. Hij haalt de schouders op en perst de lippen op elkaar. “Het spreekt me niet echt aan. Ik doe toch veel van de dingen die je me vraagt.” Julie draait zich om, drinkt een slok water en besluit met een knipoog “Daar ligt het probleem, liefje”.

 

you should've asked mentale belasting vrouwen huishouden

you should've asked mentale belasting vrouwen huishouden

you should've asked mentale belasting vrouwen huishouden

Emma

 

Meer lezen? Haal dan als de bliksem het julinummer van Marie Claire in huis (nu in de krantenwinkel). Je vindt het volledige artikel op pagina 68, 69 en 70.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Fallait demander, Mentale belasting, You should've asked.