3 expo’s in Amsterdam
©

3 expo’s in Amsterdam

Leestijd: 1 min

Geef ons maar Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad heeft veel meer te bieden dan tulpen, warme appeltaart en korenwijn. Deze drie expo's bij voorbeeld.

Een zomers weekendje Amsterdam gepland? Plan dan zeker wat tijd in om deze drie musea te bezoeken. Ideaal als het regent, nog steeds bijzonder de moeite als buiten de zon schijnt.

Het Moco Museum

Fan van hedendaagse kunst? Dan moet je naar het recent geopende Moco Museum, het Modern Contemporary Museum Amsterdam. Dat is een initiatief van Lionel en Kim Logchies van de Amsterdamse LionelGallery. Zij willen moderne kunst toegankelijk(er) maken en topstukken tentoon stellen die normaal gezien buiten het bereik van het grote publiek blijven. (Verschillende kennissen van het koppel geven hun kunstwerken in bruikleen aan het museum.) Momenteel lopen ‘Banksy. Laugh Now’ en ‘Warhol. Royal’ met meer dan tachtig werken van Banksy en Andy Warhol.

Beanfield van Banksy, 2009.

Beanfield van Banksy, 2009.

Warhol. Royal loopt nog tem 3 juli 2016. Banksy. Laugh Now loopt tem 4 september 2016.

The Bead Goes on in Tassenmuseum Hendrikje

Het Tassenmuseum in hartje Amsterdam toont in deze expo de veelzijdigheid van de kraal in tassen en accessoires van de 18de eeuw tot nu. Van exclusieve Franse buidels en tasjes uit sabléglaskralen, zo groot als een zandkorrel, uit de 18de eeuw over roaring twenties-jurken bezaaid met parels tot eigentijdse ontwerpen van Alexander McQueen.

Sugar Rush Handbag van Mary Frances

Sugar Rush Handbag van Mary Frances.

Van 19 juni tem 18 september 2016.

Helmut Newton – A Retrospective bij Foam

Het Amsterdamse fotografiemuseum houdt een grote retrospectieve over Helmut Newton met meer dan twee honderd foto’s van de Duitser. Vrouwen en onderliggende thema’s als erotiek, macht en verleiding staan centraal in zijn werk, maar de fotograaf maakte ook veel portretten van beroemde politici en filmsterren. Daarnaast stelt het museum ook het werk van drie jonge fotografen tentoon waarin de invloed van Newton doorsijpelt.

Helmut Newton

Yves Saint Laurent, French Vogue, Rue Aubriot, Paris 1975 © Helmut Newton/Helmut Newton Estate.

Van 17 juni tem 4 september 2016. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Amsterdam, Banksy, Citytrip, Expo, Helmut Newton.