World Chocolate Day: deze zoete zondes zijn het proberen waard
© pierre marcolini

World Chocolate Day: deze zoete zondes zijn het proberen waard

Leestijd: 1 min

Op 7 juli wordt wereldwijd World Chocolate Day gevierd. Een dag om haast 'U' tegen te zeggen. Want dat chocolade gelukkig maakt, moeten we je niet meer vertellen. Op zoek naar de perfecte zoete zonde om deze dag mee te vieren? We sommen onze favorieten du moment op. 

1. De Ganaches Feuilletées

De Brusselse chocolatier Pierre Marcolini heeft zijn Ganaches feuilletées in een nieuw jasje gestoken. Het chocoladelaagje is verdwenen, zodat alleen het essentiële overblijft: een subtiel zoete en fruitige chocoladeganache bestrooid met Grands Crus chocoladeblaadjes, Quimper kant, cacaonibs en citroenkoekjes. Zes kleine vierkantjes met sprankelende en 100% plantaardige kleuren, die het delicate werk van de chocolatiers onthullen.

Pierre Marcolini

/

2. Mellow Cakes van Philip’s Biscuits

Eerder zin in hemels zoete mellow cakes? Dan ben je bij Philip’s Biscuits aan het juiste adres. Wist je dat je de heerlijke koekjes van Philip’s Biscuits kan afhalen of online bestellen? Kick back en relax, met een zalig kopje thee en de beste koekjes van Het Stad.

Philip’s Biscuits

Lees ook: Wereldmilieudag: deze Belgische modemerken dragen zorg voor onze planeet

/

3. The Nougatine thins

Zin in een lichte en luchtige snack? Dan moet je bij Uitvinder van de Belgische praline, Neuhaus, aankloppen. Hun Nougatine thins zijn de perfecte mix tussen chocolade met crunch. Van heerlijke speculoos, over zeezout tot pistache, er is werkelijk voor ieder wat wils.

neuhaus

4. Fleurs

Bij Dolfin zeggen ze het het liefst met bloemen. Het nieuwe assortiment van 24 chocoladevierkantjes “Fleurs” is er in 6 heerlijke smaken: Melk 37% cacao, Melk Nougatine, Melk Koffie, Donker 70% cacao, Donker Sinaasappel en Donker Nougatine.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chocolade, Food.