Women to watch: Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom
© Maité Thijssen

Women to watch: Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom.

Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom

  • Twee ondernemende vrouwen in één onderneming: Liesbeth Haesevoets is theoretisch gezien 40 jaar oud, maar voelt zich nog helemaal 30. Liesbeth Talboom werd zopas 39 jaar.
  • Mortsel in Antwerpen
  • Het duo deelt niet enkel hun naam, ze delen ook Studio Maria. Een creatieve hub die marketingstrategie en branding combineert met een flinke portie copywriting skills.
  • Opleiding: Liesbeth één studeerde beeldende kunst aan de Sint-Lukas Hogeschool en vervolledigde dit met een master Psychologie aan de VUB. Liesbeth twee studeerde een master Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en de opleiding Internationale Politiek.
  • Carrière: Vóór het bestaan van Studio Maria hadden beide vrouwen al jaren ervaring opgebouwd in de marketing- en reclamesector. Zo ging Liesbeth Talboom aan de slag als accountmanager en copywriter, terwijl Liesbeth Haesevoets te werk ging als art director en strategic planner. Een combinatie van talenten die niet kon misgaan. Dat merkten ze onder andere in 2014 toen ze beiden als freelancer samen aan een aantal campagnes werkten. In 2017 viel de beslissing dat met twee samenwerken toch leuker is dan alleen en wisselden ze hun eenmanszaken in voor een vennootschap.
  • Motto: Voor de ene klinkt het “Wie goed doet, goed ontmoet”, met een knipoog naar goede karma. Voor de andere luidt het “Make it memorable” waarmee de nadruk op plezier en amusement ligt.
  • Hun sterkte: De twee vrouwen zijn praktisch ingesteld, ze weten beiden wat ze willen en waar ze voor staan. Exact dat wat je nodig hebt om je job met een huishouden te kunnen combineren. Toch als je daarbuiten ook nog wat sociaal contact wil behouden. Ze proberen in hun manier van werken heel down-to-earth zijn, op een flexibele manier, én streven er naar om op een kleinschalige manier grootse dingen te realiseren. Die vrijheid die ze daardoor winnen, is fijn voor de klanten van Studio Maria, maar vormt ook voor hen de ideale voedingsbodem voor creativiteit.
/

Why power women?

Waarom kozen we deze week voor Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom? Heel simpel… Naast hun voornaam, delen de twee vrouwen ook hun tweede naam ‘Maria’. Dat verklaart meteen ook hoe ze op de naam Studio Maria botsten. De vrouwen omschrijven het zelf als een match made in heaven, wat ook gebleken is in hun gedeelde zin voor ondernemerschap. Beiden houden ze van mooie dingen maken die het leven wat meer ‘power’ en fun geven, zoals het schrijven van eigen boeken en kinderverhalen tot het maken van illustratiewerk voor ecologische stoffen. Wat hen unieke ondernemende vrouwen maakt, is hun liefde voor andere ondernemers. Hun eigen hart gaat sneller slaan van mee te bouwen aan andermans projecten. En dat geluk dat delen ze onder meer in hun nieuwste boek ‘Alle geluk van de wereld’. Exact hoe Studio Maria voor hen aanvoelt, als alle geluk van de wereld elkaar gevonden te hebben.

/

Studio Maria x Alle geluk van de wereld

Studio Maria kan je omschrijven als een creatieve hub waarbij positiviteit centraal staat. Mooie dingen maken, hoort daar dus volledig bij. Daarnaast zetten ze graag hun schouders onder projecten en concepten die van de wereld een betere plek maken. Denk maar aan Berrefonds vzw, Baby Pia en Isala van Universiteit Antwerpen. Niet voor niets kunnen ondernemers met een evengrote ondernemersdroom als hen bij Studio Maria aankloppen. Dat kan om de strategische opstart in goede banen te leiden of om hun volledige branding uit handen te geven. Studio Maria bevindt zich op een roze wolk, en als dat nog een tijdje mag doorgaan dan staat hen nog veel moois te verwachten in de toekomst. Voor nu tippen ze hun nieuwste pronkstuk: ‘Alle geluk van de wereld‘, een klein en kleurrijk boek over wereldwijd geluk.

Alle geluk van de wereld, Uitgeverij Pelckmans, je koopt het hier voor € 15.Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Karolin Van Loon en Corinne Van Havre; Woman to watch: Jasmien Hoffmann; Maak kennis met Naomi Waku, de Brusselse make-upartieste die Instagram en TikTok verovert.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Liesbeth Haesevoets, Liesbeth Talboom, Studio Maria, Woman to watch.