Woman to watch: Stephanie Paulis
©

Woman to watch: Stephanie Paulis

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Stephanie Paulis.

/

Stephanie Paulis

  • 30 april 1987
  • Geboren in Nederlands Limburg
  • Opleiding: Na haar opleiding aan de Hotel Management School in Maastricht verhuisde Stephanie Paulis naar Amsterdam en behaalde daar haar masterdiploma Marketing aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Toch had ze nog een droom na te jagen, die van modeontwerpster. Dankzij haar studies Fashion Design aan Istituto Marangioni in Milaan was haar opleiding compleet.
  • Mama van twee kindjes
  • 2018: Ontstaan modemerk S.o.P Amsterdam
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SoP – Atelier (@sop_stephaniepaulis) op

Lees ook: Woman to watch: Valentina Sampaio.

Waarom kozen we deze week voor Stephanie Paulis? Heel simpel… Inspirerend, ambitieus, weet wat ze wil en heeft een belangrijk levensmotto.

Volgens Paulis draait alles om de langzame levensstijl. Alleen wanneer je vertraagt, kan je echt aanwezig zijn in het moment en genieten. Iets wat velen onder ons sinds de lockdown moesten leren. Alles wat ze doet, of het nu haar eigen zaak runnen of het opvoeden van haar kinderen is, is een ode aan het langzame mediterraanse tempo waar ze zo van houdt. Dit zien we duidelijk terug in haar werk bij S.o.P Amsterdam.

/

S.o.P Amsterdam

Met haar luxemodemerk, S.o.P Amsterdam, wil Stephanie Paulis vrouwen op een meer bewuste manier doen kleden. Dankzij haar designs hoopt ze de persoonlijkheid van vrouwen meer kracht te geven in plaats van te overschaduwen. Het is de bedoeling dat vrouwen zich één voelen met hun eigen ik en zichzelf omarmen.

Dit alles doet ze door middel van handwerk in de plaats van bandwerk. Volgens een slow fashion benadering worden de collecties van het kledingmerk geproduceerd in kleine oplages en is er sprake van een on-demand service. Dit laatste wil zeggen dat als jouw maat er niet meer is, het gevraagde kledingstuk specifiek voor jou gemaakt wordt. Zo is er minder stofoverschot en een kleinere impact op het milieu.

Onze favorieten:

Stephanie kiest haar stoffen zorgvuldig uit, met aandacht voor de herkomst. Daarbij ontwerpt zij altijd vanuit de stof en niet vanuit een ontwerp. Zo is de kleding altijd perfect gemaakt voor de stof. Kwaliteit verzekerd.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Anne Drake.

Tags: S.O.P Amsterdam, Stephanie Paulis, Vrouwelijke ontwerpers.