Woman to watch: Anne Drake
© Pers

Woman to watch: Anne Drake

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Anne Drake.

/

Anne Drake

  • Antwerpen, 1968
  • Opleidingen: Hogeschool – Marketing, extra opleiding Aromatherapie
  • Fairy godmother van de zero waste lifestyle
  • tot 2013: Heeft tot 2013 in de plasticindustrie gewerkt. Toen ze door een documentaire met haar neus op de harde feiten werd gedrukt, nam ze onmiddellijk ontslag.
  • 2017: Publicatie van Anne’s eerste boek ‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken‘.
  • 2019: Publicatie van haar tweede boek ‘Eco Lifestyle. Aan de slag!‘.
  • Ambassadrice van Mei Plasticvrij.
  • Grote droom: Anne Drake’s grote droom is een wereld ‘zonder brol’ gaande van plastic afval tot producten met nare chemische ingrediënten waar we aan blootgesteld worden. Een half aan de klimaatopwarmen staat ook hoog in de lijst. Op persoonlijk vlak zou ze graag een eigen merk van natuurlijke cosmetische producten ontwikkelen, iets waar wij nu al naar uitkijken en zeer hard hopen dat lukt.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Workshops en Ecolifestyle (@annedrake.be) op

Waarom kozen we deze week voor Anne Drake? Heel eenvoudig … Gepassioneerd, inspirerend en een vrouw van de actie.

Nadat een documentaire haar in 2013 de plastic problematiek pijnlijk duidelijk maakte, nam Anne onmiddellijk ontslag. Ze werkte namelijk al jaren voor een bedrijf in de plasticindustrie. In de plaats van enkel mooie praatjes te verkopen, stapte Anne Drake onmiddellijk over tot actie. Stap voor stap verkleinde ze de ecologische voetafdruk van haar en haar gezin met als doel een zero waste lifestyle te leiden.

Aan de hand van workshops en lezingen inspireert ze jaarlijks gezinnen van over heel België en ver daarbuiten om hetzelfde te doen. Daarbij zijn haar twee boeken over een ecologische levensstijl de ideale gids voor iedereen die in Anne Drake’s voetsporen wil treden. Alsof dit nog niet genoeg is, was Anne in 2020 opnieuw ambassadrice van de derde editie van Mei Plasticvrij.

/

Workshop in je kot

Vier jaar geleden begon Anne Drake workshops te organiseren waarin je je eigen ecologische verzorgings- en poetsproducten leert maken. Door je eigen wasmiddel of facewash te maken bespaar je niet alleen veel geld uit, maar ook heel wat afval. Doordat de gezondheidscrisis roet in het eten gooide voor deze workshops bedacht Anne enkele workshopboxen voor thuis. Met de boxen kan je vanaf nu zelf aan de slag, vanuit je woonkamer of tuin.

“Ik hoop op die manier de drempel letterlijk en figuurlijk te verlagen en mensen te inspireren om zich massaal in mijn ecolifestyle te laten onderdompelen.” – Anne Drake

In de boxen zitten alle grondstoffen die je nodig hebt om twee tot drie keer het product te maken inclusief uitgeschreven instructies en een link naar de online instructievideo. Met andere woorden de ideale social distanced én ecologisch verantwoorde bezigheid voor de zomer! Ontdek de workshoppakketten hieronder zelf:
Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Fleur Pierets.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Anne Drake, Woman to watch, Zero waste.