Woman to watch: Roxanne Vanderghinste
©

Woman to watch: Roxanne Vanderghinste

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min
Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Roxanne Vanderghinste.

Roxanne Vanderghinste

  • 28 jaar
  • Oorspronkelijk van Gent, woont in Brussel
  • Oprichtser van het online platform Rouge
  • Opleiding: Bachelor in Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de Universiteit van Namen en Master in TEW aan de Louvain School of Management. Momenteel zit Roxanne in haar laatste studiejaar Voeding aan Cerden.
  • Carrière: De loopbaan van Roxanne begon in grote multinationals zoals L’Oréal en Mondelez. Al snel realiseerde ze zich dat dit niets voor haar was. Hierna besloot ze te werken voor de Belgische start-up Kazidomi. Ondertussen werkt ze voltijds aan haar online platform Rouge.
  • Droom: Roxanne hoopt in de toekomst op middelbare scholen te gaan praten over vrouwelijke gezondheid en hormonale balans. Net zoals haar werk met Rouge. Volgens haar moet je er van jongsaf aan over leren omdat het zo’n belangrijke onderwerpen zijn.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roxanne (@roxn.roll)

Lees ook: Ontdek alles over je hormonale cyclus en vruchtbaarheid op het nieuwe online platform Guud.

Waarom kozen we deze week voor Roxanne Vanderghinste? Heel simpel… Net zoals 85% van de vrouwen kampte Roxanne met symptomen van het Premenstruele Syndroom (PMS). In de plaats van zich hierbij neer te leggen, besloot ze zich te informeren en haar bevindingen met anderen te delen.

“Ik heb zelf enorm veel problemen gehad met mijn hormonen: acne, opgezwollen gevoel, pijnlijke regels, en veel meer. Dokters gaven mij de pil, antibiotica, zelfs roaccutane maar ik vond nooit een langdurige oplossing. Ik ben dan zelf op zoek gegaan naar oplossingen,” aldus Roxanne.

Via Sociale Media zag ze hoe mensen rondom haar met gelijkaardige problemen hadden. Zo begon ze eerst met een gratis e-book over voeding en PMS die op slechts één maand tijd reeds duizend keer werd gedownload. Dankzij het succes van haar e-boek besloot Roxanne een stap verder te gaan en richtte ze het online platform Rouge op.

/

Rouge

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roxanne (@rouge.period)

Rouge is een online platform dat vrouwen wilt helpen hun hormonen en menstruele cyclus weer in evenwicht wil brengen. Dit gebeurt via een programma van drie maanden, samengesteld met de hulp van artsen, voedingsdeskundigen en naturopaten. In het programma vinden gebruikers een gids, wekelijkse educatieve video’s, een maandelijkse box met producten en lidmaatschap tot een online community.
“Ik wil de manier waarop vrouwen hun menstruatiecyclus ervaren transformeren. Hoe? Door vrouwen te helpen hun cyclus, hun hormonen en hun symptomen beter te begrijpen en verder in harmonie met hun lichaam te leven.” – Roxanne Vanderghinste, oprichter van Rouge.
Het platform draait om een holistische benadering naar jouw gezondheid en hormonale balans. Onderwerpen zoals voeding, de invloed van je levensstijl op je gezondheid en verborgen toxische stoffen worden uitgebreid besproken.
Op 8 november werd een crowdfunding campagne gelanceerd om de initiële kosten van het
programma te dekken. Dit gaat onder andere om de ontwikkeling van het platform en de
productiekosten van de eerste producten.
Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Karen Francois.

Tags: Hormonen, Menstruatie, Rouge, Roxanne Vanderghinste.