Woman to watch: Karen Francois
©

Woman to watch: Karen Francois

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Karen Francois.

/

Karen Francois

  • Antwerpse creatieveling
  • 29 jaar
  • Opleiding: Karen is officeel leerkracht Plastische Opvoeding, iets wat ze zelf heel lachwekkend vindt. Zeker omdat ze zelf nooit voor een klas heeft gestaan. Na het slagen voor de lerarenopleiding behaalde ze nog een diploma in Grafische Vormgeving.
  • Carrière: Haar loopbaan begon op de jeugdienst van de liberale mutualiteit. Hier heeft Karen twee jaar heel graag gewerkt. Enkele jaren terug wist ze zich binnen te praten bij VRT als content ontwikkelaar. Bij dat laatste werkt ze nu nog steeds.
  • Motto: “Ik wil naar huis. Maar niet echt.”
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen François (@karenfrancoiss) op

Lees ook: Wij willen alles van de hilarische webshop koaren.be.

Waarom kozen we deze week voor Karen Francois? Heel simpel… Karens tong ligt op haar hart. Zij staat symbool voor de nieuwe generatie kunstenaars met een gezonde hoek af.

Karen droomt ervan haar eigen plekje in de stad Antwerpen te hebben. Een plaats waar zij zowel haar eigen spullen als die van anderen, waar zij fan van is, kan verkopen. Een plaats waar zij kan organiseren, mensen ontmoeten en vooral, een plaats waar haar mopshond, Jean-Bob, mee kan komen naar het werk. Daarnaast droomt ze al enige tijd van een ‘ik wil naar huis’-automaat in het centraal station. Al mag dat ook in een gevangenis staan. “Ik wil veel, en dat is onbeleefd zeker? O ja, ik zou ook graag even in Mexico gaan wonen en/of werken. Maar eerst Spaans leren, anders zal ’t snel naar huis zijn!” aldus Karen Francois.

Haar motivatie om creatief bezig te zijn vindt ze in heel veel dingen. Onder andere de mensen rondom haar en gebeurtenissen of afbeeldingen die ze op straat of sociale media ziet, houden haar scherp. “Ik ga niet op zoek naar manieren om creatief bezig te zijn. Dat komt gewoon. En als het niet komt is ’t tegenwoordig een dagske Grey’s Anatomy. Ook goed hé.”

/

Artist in Residence van het MAS

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen François (@karenfrancoiss) op

Voor het eerst in de geschiedenis van het Antwerpse museum MAS werd er een ‘artist in residence’ aangeduid. Deze eer is dan ook naar een rasechte Antwerpse creatieveling gegaan, dé Karen Francois. Gedurende een jaar lang zal zij de jongerenwerking van het museum ondersteunen en manieren bedenken om de jeugd aan te spreken. Wat zij hiervoor exact zal creëeren hangt volledig van de jongeren af en wat zij onder ‘erfgoed’ begrijpen.

Ontdek zeker en vast ook haar hilarische merchandise op www.koaren.be.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Joyce en Raissa De Haas.

Tags: Artiesten, Karen Francois, MAS.