Woman to watch: Olivia Moorkens
©

Woman to watch: Olivia Moorkens

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Olivia Moorkens.

/

Olivia Moorkens

  • 43 jaar, 1977 te Bangkok
  • Vond als kind haar eeuwige thuis in België dankzij de familie Moorkens
  • Ontwerpster en trendsetter met een passie voor eyewear en accessoires.
  • Opleiding: Studeerde grafisch vormgeving in België. Enkele jaren na haar afstuderen besloot zij aan de prestigieuze M.O.F Eyeglass Craftmanship school in Frankrijk haar passie voor brillen en accessoires verder te ontwikkelen.
  • 2017: Oprichting van haar eigen merk MEO Eyewear
  • 2020: Lancering van Olivia’s eerste zonnebrillencollectie voor MEO Eyewear.
  • Toekomstplannen: Olivia hoopt eind 2020 het merk uit te breiden met een collectie optische brillen. In 2021 hoopt ze daar ook een kinderlijn aan toe te voegen.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Olivia Moorkens (@olivia.moorkens) op

Lees ook: Woman to watch: Magali De Reu

Waarom kozen we deze week voor Olivia Moorkens? Heel simpel…  Zij is een vrouw dat zich niet laat afschrikken, inspireert en haar creativiteit weet te omarmen.

In een wereld waarin alles het onderwerp van beoordeling is, kiest Olivia ervoor iedereen te helpen te worden wie zij willen zijn. Dat allemaal achter brillen die elegantie uitstralen. Dit zien we terug komen in haar merk MEO Eyewear. Een merk dat net als zijn ontwerper nergens voor terugdeinst, dat lef heeft, de regels herschrijft en zijn Belgische karakter zo extra in de verf zet.

/

MEO Eyewear

Omdat Olivia nooit een zonnebril kon vinden die op haar fijne gezicht paste, wilde zij een collectie ontwerpen die voor iedereen comfortabel past. Met een elegant design en oog voor detail slaagt ze hier dan ook dubbel en dik in.

In deze eerste collectie, waarin tweekleurige brillen of brillen gemaakt uit twee materialen een grote rol spelen, werden verschillende modellen volledig met de hand gemaakt. Elk montuur beschikt over de kenmerkende M van MEO, zichtbaar op de neus van de bril. Dankzij een beperkte productieoplage is elk MEO-montuur niet alleen stijlvol en 100% Belgisch maar ook uniek. Olivia’s motto tijdens het hele productieproces was niet voor niets: “Protect your eyes in style“.

Lees meer ‘Woman to watch’ op: Woman to watch: Downsyndrome Queen.

Tags: Meo Eyewear, Olivia Moorkens, Woman to watch, Zonnebrillen.