Woman to watch: Magali De Reu
© David Degelin

Woman to watch: Magali De Reu

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Magali De Reu.

/

Magali De Reu

  • 30 jaar, 7 november 1989
  • Copywriter, storyteller, auteur en technologiejournalist
  • 2004: Toen ze 14 jaar was, kreeg Magali de diagnose van Autismespectrumstoornis (ASS).
  • 2017: Dertien jaar na de diagnose gaf Magali een Ted Talk ‘Surviving and Thriving with Autisme‘ waarin zij haar ASS aanwendde als een sterkte. Dit was voor vele mensen een eye-opener en maakte van Magali een ambassadrice voor dit onderwerp.
  • 2018: Passie voor verhalen en openhartige gesprekken omgevormd tot een succesvol YouTube-kanaal genaamd TechMag. Zowel ondernemers, politici als mediafiguren komen er aan bod.
  • 2019: Lancering van haar boek ‘Struiken in stijl‘, samen met onderneemster Ruth Janssens
  • Motto: “I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” – Maya Angelou
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magali De Reu (@techmag_) op

Lees ook: Woman to watch: Anne Drake.

Waarom kozen we deze week voor Magali De Reu? Heel simpel: ze is een echte vechter en een vrouw om naar op te kijken.

Ondanks dat Magali haar parcours niet altijd van een leien dakje liep, wordt ze nu toch als een van de beste Belgische copywriters aangeduid. Ze werkte namelijk eerder al met grote namen zoals Coca-Cola, Samsung en KBC. Niet slecht voor iemand die keer op keer te horen kreeg dat ze niet goed genoeg was. Zowel tijdens haar studies als aan de start van haar loopbaan.

Werken in loondienst deed haar geen goed. Ze viel van het ene ontslag in het andere en voelde dat ze nergens haar volle potentie kon gebruiken. Frustrerend en demotiverend, met een burn-out als gevolg. De Reu wist één ding en dat was dat ze moest en zou schrijven. Werken als zelfstandige was dan ook het antwoord en de verlossing.

/

“Ik heb hard gevochten om mezelf te mogen zijn!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magali De Reu (@techmag_) op

Haar autismespectrumstoornis is volgens Magali De Reu een sterkte: het zorgt ervoor dat ze zegt waar het op staat en dat ze makkelijker op de voorgrond durft treden. Iets wat nodig is in het mannenbastion van de media- en technologiewereld. Zelf kreeg ze al veel te maken met jaloezie. Zeker wanneer mannelijke collega’s horen dat zij meer verdient. Ergens buiten gepest worden is haar dan ook niet vreemd. Toch laat ze zich niet uit het lood slaan. Volgens Magali zal haar talent keer op keer bewijzen dat ze alles verdient wat op haar pad komt. Ze heeft dan ook hard gevochten om te mogen zijn wie ze de dag van vandaag is. Iets wat voor haar trouwens heel belangrijk is, niet alleen vanwege haar stoornis. “Ik wil dat iedereen zichzelf kan zijn. Ik wil als lesbische vrouw hand in hand kunnen rondlopen zonder opmerkingen of angst voor gaybashing”. Een sterke boodschap van een sterke vrouw.

Lees meer op: Woman to watch: Stephanie Paulis.

Tags: Magali De Reu, TechMag, Vrouwelijke ondernemers.