Woman to watch: Downsyndrome Queen
© Instagram @Downsyndrome_queen

Woman to watch: Downsyndrome Queen

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan @Downsyndrome_Queen, Enya.

/

@Downsyndrome_Queen

  • 23 jaar, Rotterdam, Nederland
  • Beauty en fashion liefhebber, Instagram icoon
  • Grote droom: Enya droomt ervan om de eerste internationale influencer en model te worden met het syndroom van down. Ze wilt met haar werk mensen inspireren, hoop geven, entertainen, bewust maken en nog zo veel meer.
  • Danscarrière: In haar vrije tijd, wanneer ze niet werkt of met haar Instagram bezig is, danst Enya in een inclusieve dansgroep op hoog niveau. Haar dansgroep trad eerder al op in Zuid-Korea en danst voor vele grote evenementen in Nederland. Was het niet voor de huidige gezondheidscrisis hadden zij dit jaar ook in Engeland de pannen van het dak gedanst.
  • Op haar Instagram pagina @Downsyndrome_Queen heeft Enya maar liefst 16,4 duizend volgers. Vele Nederlandse influencers zijn reeds grote fan.
  • Uitdagingen: De wereld die moet leren wat het hebben van het Syndroom van Down betekent
  • Probeer van het leven een groot feest te maken!
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Enya (@downsyndrome_queen) op

Lees ook: Woman to watch: Maxim Magnus

Waarom kozen we deze week voor @Downsyndrome_Queen, Enya? Heel simpel… Inspirerend, heeft een verhaal te vertellen, gepassioneerd en liefdevol.

Enya heeft dromen die ze wil waarmaken en niets of niemand zal haar tegenhouden die te vervullen. Aan de hand van haar, inmiddels heel succesvolle, Instagram-account wil ze aan de wereld laten zien wie Enya is en wat Enya kan. Iedereen met het Syndroom van Down is namelijk meer dan enkel dat. Het hoeft haar, maar ook anderen absoluut te definiëren. Weg met dat label.

/

Bewustwording

In combinatie met lifestyle en beauty vertelt Enya haar verhaal. Zij kan namelijk ook gewoon haar make-up aanbrengen en genieten van een avondje stappen met haar zus. Met dit account wil ze mensen inspireren en onderwijzen. Iedereen mag vragen stellen, alleen zo kan er meer liefde en acceptatie ontstaan voor mensen met het Syndroom van Down.

Maar het gaat zeker en vast niet alleen daarover. Door zo open en publiekelijk te tonen wat zij allemaal kan, hoopt ze jonge ouders te laten zien dat het ook met kinderen die een chromosoom meer hebben allemaal goed komt. Bevallen van een kindje met het Syndroom van Down hoeft niet zoiets negatiefs te zijn zoals enkele dokters, het internet en de omgeving wel eens durven zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Enya (@downsyndrome_queen) op

Het account wordt beheerd door Enya en haar jongere zus Céline. Beiden hebben een onbreekbare band met elkaar en hopen in de toekomst veel met elkaar samen te werken. Wij juigen het alvast heel erg toe!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Diversiteit, Inclusiviteit, Woman to watch.