Woman to watch: Nathalie Van der Massen
© Tijs Vervecken

Woman to watch: Nathalie Van der Massen

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Nathalie Van der Massen.

/

Haar leeftijd? 35 jaar.

Haar studies? Nathalie studeerde grafisch design aan Sint Lucas Antwerpen. Daarna volgde ze nog een opleiding textielontwerp aan de LUCA School of Arts.

Haar Carrière? Na haar studies werkte ze bij verschillende merken als designer zoals Dille & Kamille, Hedgren en Van Maele Weavers. In 2018 besloot ze al haar opgedane kennis te verzamelen en volledig haar eigen weg te gaan. Ze richtte designstudio ‘Nathalie Van der Massen‘ op waar ze textielontwerpen, art direction en product design creëert in samenwerking met architecten, bedrijven en galeries.

Haar motto?  “Be water”, hiermee bedoelt Nathalie dat ze het belangrijk vindt om de schoonheid van verandering te omarmen in een wereld die continu evolueert. Ze ziet haar motto niet enkel als een metafoor, maar als een filosofie die aanspoort om meer vloeibaar en aanpasbaar te zijn en jezelf af te stemmen op het ritme van het leven.

Lees ook: Japan voor designliefhebbers: deze 7 plekken wil je bezoeken

/

Waarom een powervrouw?

Door middel van haar designs wil ze constant streven naar technologische innovatie. Dat doet ze door zo veel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken en industriële met ambachtelijke technieken te combineren. Doordat ze ook een opleiding textielontwerp volgde kan ze de perfecte combinatie tussen kunstwerken en textiel creëren.

Nathalies talent gaat niet onopgemerkt voorbij, want vorige maand won ze nog de ‘Henry van de Velde Young Talent Gold Award’. Die prijs wordt uitgereikt aan jong talent en bureaus met maximaal 10 jaar ervaring. De jury koos voor Nathalie voor haar artistieke werk, maar ook dankzij de maatschappelijke relevantie van haar portfolio.

Zelf is ze erg onder de indruk van haar overwinning: “De Young Talent Award is een waardevolle erkenning van mijn professionele reis tot nu toe. Als ontwerper is er steeds de behoefte om je werk te presenteren, hoewel het uitdagend blijft om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Het feit dat mijn werk wordt getoond en dit soort positieve reacties oproept, raakt me diep.”

Lees ook: Woman to watch: Geertje Zeegers

Marie Claire Stagiaire De artikels van >