Woman to watch: Geertje Zeegers
© Pieter Bas Bouwman

Woman to watch: Geertje Zeegers

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Geertje Zeegers.

Haar leeftijd? 41 jaar.

Haar studies? Ze rondde haar middelbare school af in de Verenigde Staten en studeerde daarna psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Haar carrière? Na haar studies bouwde ze een carrière uit als data scientist. Ze ging aan de slag bij MIcompany in Amsterdam. Dit is een AI-en data-adviesbureau. Hier groeide ze door naar een partnerrol.

Eind 2020 besloot Geertje dat het tijd was om haar grote droom na te jagen. Die droom hield in dat ze haar kennis over technologie wou combineren met haar liefde voor lekker eten. In mei 2021 volgde ze Joost Rietvelt officieel op als country director bij Too Good To Go Nederland. Sinds vorig jaar ontfermt ze zich ook over de Belgische tak.

Haar motto? Geertje vindt het belangrijk om het leven van de zonnige kant te zien. Dit doet ze door de kleine dingen in het leven te vieren. Daarnaast houdt ze ervan om problemen op te lossen.

Lees ook: Woman to watch: Inge Overmeer

/

Waarom een powervrouw?

Geertje is verantwoordelijk voor het functioneren van de Belgische en Nederlandse tak van Too Good To Go. Dit bedrijf zet zich in tegen voedselverspilling. Dat doen ze door horecazaken aan te zetten om hun restjes van die dag tegen een verlaagde prijs online aan te bieden. Hiermee hoopt Geertje de enorme hoeveelheid voedselverspilling te kunnen verminderen. Met To Good To Go wil ze een win-win-winsituatie creëren die tegelijk consumenten, partners en de planeet redt.

Voor haar inspanningen won ze al verschillende prijzen. Zo werd ze benoemd tot de Food pioneer of 2022 door Food 100, het netwerk van voedselhandelaars in Nederland. Daarnaast ontving ze de Next Leadership 50 2022 award van MT/Sprout, het platform voor ondernemers.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Sterke vrouwen.