Woman to watch: Miriam Rouw
© Bibí Euse

Woman to watch: Miriam Rouw

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Miriam Rouw.

/

Wie?

  •  35 jaar
  • Woont in Gent
  • Opleiding: Miriam studeerde af binnen de richting Rechten. Daarnaast deed ze ook nog een studie Criminologie in Houston.
  • Carrière: Nadat ze voor de liefde naar België verhuisde, opende Miriam Fin du Jour. Ondertussen zijn er al 3 vestigingen in Vlaanderen. De focus in deze winkels ligt op natuurlijke schoonheidsproducten: “Ik ben van mening dat als je gezond eet, je ook gezonde cosmetica zou moeten gebruiken”, vertelt Miriam. Uit kritiek voor ongezonde stoffen die soms voor kaarsen gebruikt worden, richtte ze zelf een ecologischere variant op: Momocandles. Tot slot nam Miriam Rouw afgelopen maand het Amsterdamse cosmeticamerk Routinely over. Een logische volgende stap: “De kracht van Routinely zit in het minimalistische, modulaire concept dat elke consument eenvoudig dagelijks kan toepassen. Bovendien zijn de Routinely-producten volledig vegan. Ik zag meteen heel veel potentieel om uit te groeien tot een Europese sterkhouder.”
  • Motto: “Never complain, never explain”. Ik geloof dat als de juiste keuze maakt voor iedereen, er geen rede is om jezelf te verantwoorden naar anderen toe.
  • Haar sterkte: “Dankbaarheid dat ik met iedereen kan samenwerken. Ik vertrouw enorm op de mensen met wie ik samen werk en daar heb ik nog nooit spijt van gehad. Ik geloof er in dat iedereen zijn eigen sterktes heeft en ik durf daarom ook verantwoordelijkheden aan anderen te geven als het resultaat kwaliteit is.

Lees ook: Dit zijn de datingtrends voor 2023

/

Why a powerwoman?

Miriam Rouw is een powerwoman omdat ze bij al de stappen binnen haar carrière kiest voor minimalistische, eerlijke en gezonde producten. Uit bezorgdheden en kritiek gaat ze zelf opzoek naar de juiste oplossingen. Gepassioneerd door skincare, cosmetica en gezondheid, werkt Miriam Rouw zichzelf naar boven op de ladder alsof het niks is.

Lees meer van Woman to watch: Isabel De Laet

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Miriam Rouw, Routinely, Woman to watch.