Woman to watch: Laura Razanajatovo
© Pers

Woman to watch: Laura Razanajatovo

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Laura Razanajatovo.

/

Laura Razanajatovo

  • CEO Illanga Nature
  • Madagaskar
  • Opleiding: Laura studeerde 3 jaar Internationale Handen in Santa Monica, Californië. Uiteindelijk ruilde ze het Amerikaanse surfersparadijs in voor twee jaar verder te studeren aan UIBS in België.
  • Carrière: Voor de start van haar carrière verhuisde Laura naar Madagaskar, waar ze te werk ging als klantenmanager in een parfumketen. Later deed ze dezelfde functie in een reisbureau. Na enige tijd, besloot Laura voor haar droom te gaan en zich volledig te wijden aan Illanga Nature, samen met haar vader.
/

Why a power woman

Laura Razanajatovo

PERS

Waarom kozen we deze week voor Laura Razanajatovo? Heel simpel… Laura toont dat wanneer je jouw hart volgt en je familie steunt, er mooie dingen kunnen gebeuren.

Na haar avonturen in Amerika en België besloot Laura naar Madagaskar af te zakken om bij haar vader te zijn. Samen maken ze zijn droom om een eerlijk project op te starten werkelijkheid. In oktober 2018 werd Ilanga Nature geboren, een bedrijf dat natuurlijke honing produceert met een ethische aanpak die respectvol is voor mens en natuur. De ideale manier om Madagaskar en al zijn rijkdommen weer in de schijnwerpers te zetten.

Het was haar vaders droom om het bedrijf aan een van zijn kinderen over te laten. Toen Laura naar Madagaskar afzakte om haar vader te helpen bij de opstart van Ilanga, werd die droom al snel werkelijkheid. Als CEO van het bedrijf zorgt Laura Razanajatovo dat de visie van haar vader in ere blijft.

/

Ilanga Nature

Ilanga Nature is een familiebedrijf en werd in oktober 2018 opgericht door Oliver Laurent, de vader van Laura Razanajatovo en zijzelf. In Madagaskar is de houtskoolsector de grootste boosdoener als het gaat om ontbossing. En die bedreigt zowel de biodiversiteit als de inwoners en hun tradities. Waaronder ook de imkers. Producenten hebben niet de middelen om hun handeltje te laten bloeien en zwichten vaak voor de te lage biedingen, ondanks de gevolgen. Iets waar Laura en haar vader maar al te graag een tandje voor steken.

Ilanga Nature

Pers

Ilanga wil honing en kruiden produceren met respect voor natuur en producent. Madagaskar is per definitie een natuurlijk eiland dat gespaard is gebleven van vervuilende industrie en intensieve landbouw. Een zeldzame eigenschap die Ilanga te allen tijde wil behouden. Het bedrijf zorgt er dan ook voor dat de producten 100% natuurlijk en biologisch zijn. Wat de producten zo speciaal maakt? Ze zijn 100% traceerbaar, van de producent tot onze tafel!

Naast natuurlijke honing maakt Ilanga ook kruiden en confituur, nog steeds volgens de Malagassische traditie. Ontdek het hele assortiment op www.ilanga-nature.com.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Julie D’heygere.

Tags: Ilanga nature, Laura Razanajatovo.