Woman to watch: Liesbet Allaer
©

Woman to watch: Liesbet Allaer

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Liesbet Allaer.

/

Haar leeftijd? 51 jaar.

Haar studies? Liesbet studeerde economie, dit verklaart haar passie voor ondernemen.

Haar carrière? Nadat Liesbet afstudeerde, richtte ze een eigen kledingzaak op. Na 10 jaar besloot ze om het over een andere boeg te gooien en startte ze een exportbedrijf op in de bloemenindustrie waar ze 15 jaar lang voor werkte. Om haar creativiteit kwijt te kunnen begon ze daarna met het geven van kookworkshops. Uiteindelijk richtte ze in 2019 haar eigen knitwear label op.

Haar moto? Genieten van kleine dingen. “Ik geniet van de zon die schijnt of lekker eten. Maar ook zien hoe mijn dochters opgroeien tot prachtige individuen maakt me blij. Een van de dingen die ik hen leer is ondernemen met passie. Elke uitdaging is opnieuw een kans!”

Lees ook: 95% van de Belgische vrouwen voelt zich soms onveilig op straat

/

Waarom een powervrouw?

Liesbet is de oprichtster van haar eigen knitwear label, genaamd leselles. Bij haar label staat duurzaamheid centraal want alle stuks worden gemaakt met restjes wol van knitwear fabrieken in Italië en Portugal. De collectie bestaat uit zowel truien als sjaals van kwalitatieve mohair wol.

Het idee om leselles te starten borrelde bij Liesbet op tijdens een fabriekbezoek. Toen ze de enorme overschotten wol zag, wist ze meteen dat hier iets aan gedaan kon worden. En zo werden haar 2 eerste creaties geboren, 2 sjaals genaamd Jill en Helene, vernoemd naar haar dochters.

Naast het gebruik van deadstock zet leselles ook in op de korte keten. Zo vindt de volledige realisatie plaats binnen Europa: alle ontwerpen worden in België gemaakt en de productie gebeurt in Italië en Portugal.

Lees ook: Woman to watch: Geertje Zeegers

Marie Claire Stagiaire De artikels van >