Woman to watch: Leila Hassouna
© Pers

Woman to watch: Leila Hassouna

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Leila Hassouna.

/

Leila Hassouna

  • 33 jaar
  • Vorst, Brussel
  • Textielontwerpster
  • Nederlandse en Marokkaanse roots
  • Opleiding: Leila studeerde Textielontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK)
  • Carrière: Werkte 7 jaar voor Brussels Airlines als Cabin Crew. Eind 2020 begon Leila als zelfstandige in bijberoep waarmee ze haar eigen collectie keukenhanddoeken ontwerpt, onder haar eigen naam.

Lees ook: Woman to watch: Luna Aslan.

/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Leila Hassouna? Heel simpel…

De Brusselse ontwerpster met Nederlandse en Marokkaanse roots groeide op in onze bruisende en kleurrijke hoofdstad. Meer dan tien jaar geleden, kreeg ze van een kennis een briefje doorgeschoven met daarop: “nunca dejes de soñar”. Vertaald wil dit zeggen: “stop nooit met dromen”, een advies waar Leila dag in dag uit toepast. Door haar achtergrond als stewardess haalt ze inspiratie uit de meest unieke locaties overal ter wereld. Wat begon als unieke interieurobjecten waar ze familie en vrienden mee verraste, werd al snel een bijzonder creatieve debuutcollectie in keukentextiel.

/

Leila Houssana, the brand

Het is geen geheim dat de reisindustrie zware klappen kreeg sinds de start van de pandemie. Met extra tijd om handen besloot Leila haar passie voor textielontwerp te gebruiken om haar eerste persoonlijke collectie keukentextiel uit te brengen. Met unieke handgemaakte prints en grafische vormen in warme oosterse kleuren geeft de keukentextiel van Leila Houssana elke keuken een nieuwe frisse look.

De debuut-collectie bestaat uit een reeks keukenhanddoeken en is geïnspireerd op Hassouna’s favoriete reisbestemmingen: Marokko en Scandinavië. De handdoeken zijn gemaakt van 100% ecologische katoen, geproduceerd door een Nederlands bedrijf met een GOTS certificatie. Ook de inkt is 100% ‘groen’.

Tags: Leila Hassouna, Woman to watch.