Woman to watch: Julie Vets
©

Woman to watch: Julie Vets

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min
Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Julie Vets.

Julie Vets

  • 20 november 1987
  • Ontwerpster en oprichter van het Antwerpse merk GoFluo
  • Moeder van drie kinderen
  • Opleiding: op de middelbare school studeerde Julie ‘Mode & Creatie’ en volgde zij een 7de jaar ‘Beeldende vorming’ aan de Kunsthumaniora in Antwerpen.
  • Carrière: Op haar 20ste was Julie van plan één jaar te gaan werken vooraleer ze opnieuw haar kans wou wagen voor een plaatsje bij de modeacademie in Antwerpen. Haar eerst job bij de FNG-groep was uiteindelijk zo leuk en bood veel doorgroeimogelijkheden dat ze besloot te blijven. Na één jaar als Product Developer van CKS werd ze Styling Assistant om haar FNG-verhaal te eindigen met vijf jaar ervaring als Styliste voor CKS Kids. Tot slot heeft Vets nog 2 jaar parttime gewerkt bij Fashion Club 70, allemaal terwijl ze haar eigen merk GoFluo opstartte.
  • 2017: Ontwikkeling en voorverkoop van GoFluo
  • Juli 2018: Geboorte van haar derde kindje en start van de GoFluo-productie
  • 2020: Aanwerving van haar eerste twee werknemers en GoFluo verkoopt internationaal
  • Droom: Julie Vets is nog lang niet klaar met dromen. Zij hoopt haar merk te kunnen uitbreiden met nog meer functionele producten en ze wil de GoFluo bodyglower wereldwijd op de kaart zetten. Zo kan ze niet enkel een mooi bedrijf uitbouwen dat internationaal succes boekt, maar ook vele levens redden en ongevallen voorkomen.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door gofluo. (@gofluo) op

Lees ook: Woman to watch: Olivia Moorkens

Waarom kozen we deze week voor Julie Vets? Heel simpel…  Ze is een vrouw met een passie voor mode en duurzaamheid, maar ook een onderneemster met een duidelijke visie en missie. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen en ondersteunen.

Verkopen werd Julie met de paplepel meegegeven. Haar vader was melkboer en nam haar ontelbare keren mee op ronde. Al van jongs af aan stond ze mee in de winkel. Na ontelbare jaren in de mode was het tijd om haar eigen ondernemershart te volgen. Als mama van drie kleine kinderen was Julie op zoek naar fluorescerende accessoires die zowel veilig als mooi waren. Die zoektocht draaide uit op een grote teleurstelling en zo bedacht ze het concept van GoFluo.
Dat Julie niet terugdeinst van een uitdaging is duidelijk, zij is namelijk de eerste en enige ondernemer ooit die gecertificeerde fluohesjes in een modieus jasje (knipoog) steekt. Het is niet zo evident om fluoreceserende veiligheidskledij te mogen produceren, elk ontwerp moet namelijk goedgekeurd worden volgens de Europese wetgeving. Aangezien er in België maar één persoon (!) hiervoor bevoegd is, en deze onder andere ook al de brandweerkledij moet goedkeuren, duurde het welgeteld één jaar (!) voordat Julie de goedkeuring ontving. Toont toch maar weer wat voor een doorzetter ze wel niet is.
/

GoFluo

GoFluo is een Antwerps modelabel dat bodyglowers ontwerpt voor kinderen en volwassenen. De bodyglowers zijn een modieus en duurzaam alternatief voor de niet zo stylish alledaagse fluohesjes. Wat is er dan niet duurzaam aan de alledaagse fluohesjes vraag je je misschien af? Deze hesjes worden heel vaak gratis weggegeven waardoor ze eerder een wegwerpobject zijn geworden dan een duurzaam veiligheidsaccessoire.

De eigentijdse ontwerpen van GoFluo zijn niet alleen veilig maar ook stijlvol. De designs hebben een sportieve, flatterende look met een knipoog naar iconische looks. Denk maar aan de neontrend, geïnspireerd op de kleurrijke eighties, die afgelopen modeweken de catwalk deed oplichten. Of de populaire windbreaker jackets die je outfit meteen een streetstyle edge geven. Dankzij waterafstotende en sneldrogende stoffen zijn ze bovendien ook efficiënt in gebruik. Zoals Julie zegt: “Je kan alles mooi maken. Waarom lelijk als het ook mooi kan? Fietsen in je mooiste outfit, gewoon doen!”

De bodyglowers van Gofluo zijn verkrijgbaar op gofluo.com en in geselecteerde verkooppunten.
De nieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf oktober. 

Tags: GoFluo, Vrouwelijke ondernemers, Woman to watch.