Woman to watch: Jennifer Elliot
© Shari Ruzzi, Studio HYP

Woman to watch: Jennifer Elliot

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Jennifer Elliot.

/

Jennifer Elliot

  • 11 mei 1984
  • Geboren in Zuid-Afrika
  • Britse vader en Belgische moeder
  • Oprichtster en designer van het high-end juwelenlabel Elliot & Ostrich
  • Mede-oprichtster van het platform ‘MizBiz’ voor vrouwelijke ondernemers
  • Opleiding: Jennifer studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen, met een specialisatiejaar voor Corporate Law. Deze studie vulde ze aan met een Master in General Management aan de Vlerick Business School.
    • Carrière: Na haar studies werkte Jennifer zo’n 10 jaar in grote corporate bedrijven als marketingexpert. Vijf jaar geleden besloot ze voor haar droom te gaan en richtte haar juwelenlabel Elliot & Ostrich op.

Lees ook: Woman to watch: Asma Boujtat.

/

Why a power woman

Jennifer Elliot

Shari Ruzzi, Studio HYP

Waarom kozen we deze week voor Jennifer Elliot? Heel simpel…

Jennifer staat bewust in het leven en in haar carrière. Doorheen de jaren ging ze op zoek naar haar ‘Ikigai’, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Dat vond ze uiteindelijk in haar eigen juwelenlabel Elliot & Ostrich. “Ik wilde iets graag doen en goed doen om daar impact mee te creëren”, aldus Jennifer.

Jennifer groeide op tussen diamantairs en goudsmeden. Haar mama is goudsmid en was ook juwelier, haar papa had zijn eigen diamond trading bedrijf. Jennifers specialisatie is het vinden en uitkiezen van de meest kwalitatieve en sprekende diamanten en edelstenen. Zowel op vlak van vorm, kleur als schittering.

“Mijn doel is om vrouwen (en mannen) te inspireren om hun eigen verhaal te schrijven in het leven en hun potentieel te realiseren. Iedereen hoort trots te zijn op wie ze zijn, op hun afkomst en/of de kleur van hun huid en hun unieke talenten”, vertelt Jennifer Elliot ons. Volgens haar is zowel haar werk bij Elliot & Ostrich als haar engagement met MizBizeen online netwerkplatform voor ambitieuze vrouwen, een uiting van die purpose.

/

Elliot & Ostrich

Jennifer Elliot richtte in 2018 het Belgische juwelenlabel ‘Elliot & Ostrich‘ op. De filosofie van het merk verwijst naar de struisvogel, een bijzondere vogel die niet kan vliegen maar beweegt alsof hij danst. De vogel verwijst naar Jennifers Afrikaanse roots, en wordt in de Afrikaanse traditie gezien als: ‘de brenger van visioenen en dromen, een symbool van ontwaken, positiviteit, vrouwelijkheid, empowerment en authenciteit’. Allemaal waarden die centraal staan in de filosofie van Elliot & Ostrich.

Elliot & Ostrich introduceert nu een capsulecollectie ‘Nudes’. Geïnspireerd door de maatschappelijke thema’s van 2020 is deze juwelenlijn een ode aan de rijke diversiteit die onze aarde en de mens te bieden hebben. Zo heeft Jennifer Elliot diamanten uitgezocht die nog niet ontdekt zijn of minder gekend zijn bij het grote publiek. Ook de menselijke diversiteit en de verschillende huidskleurtinten wereldwijd, vormden een belangrijke inspiratiebron in het creatieproces. Qua designs blijft Jennifer trouw aan haar populaire ‘signature’ ontwerpen op één nieuwe klassieker na, zijnde de ‘freckles’ ringband, een knipoog naar haar besproete huid.

Dit zijn onze favorieten uit de nieuwe capsulecollectie ‘Nudes’:

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Julie Deaulmerie.

Tags: Belgische juwelen, Elliot & Ostrich, Juwelen, Woman to watch.