Woman to watch: Celine Roelens
© Celine Roelens

Woman to watch: Celine Roelens

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Celine Roelens.

/

Celine Roelens

  • 41 jaar
  • In het hartje van Gent
  • Celine Roelens is een Belgische juwelenontwerpster en edelsteenexperte. Al van kleins af aan heeft Celine een voorliefde voor parels en tierlantijntjes, wat ze zonder twijfel van haar ouders meekreeg. Zij hebben al jaar en dag een familiezaak in Oudenaarde, waar Celine als kleine spruit met de overblijvende restjes juwelen in elkaar flanste.
  • Opleiding: Celine startte met de opleiding grafische vormgeving én eindigde met een opleiding goudsmid (juwelenontwerper en edelsteenkundige). Ze vulde haar theoretische kennis aan met verschillende stages in de praktijk. Ze liep onder meer stage bij Roberta Porrati in Italië en werkte in de Diamantclub. Een tijdje later werd ze part of the team van haar vaders atelier.
  • Carrière: haar carrière begon in het atelier van haar ouders. Ze begon als goudsmid, juwelenontwerpster, waarna ze op 30-jarige leeftijd de zaak overnam. Vanaf dat moment bouwde ze intensief aan haar eigen unieke merk, genoemd naar haar eigen naam. Het merk ‘Celine Roelens‘ weerspiegelt dan ook de uniciteit van haar juwelencollectie: zeldzaam én moeilijk te vinden kleurstenen.
  • Motto: “Luister steeds naar je intuïtie, je buikgevoel. Blijf niet vastzitten in een situatie waar je ongelukkig van wordt.”
  • Haar sterkte: Celine haar sterkte schuilt in de vertrouwensband die ze opbouwt met zowel klanten als leveranciers. Zowel haar product als haar klanten verdienen de nodige aandacht, om innerlijke tevredenheid te ervaren. “Een kostbaar juweel kopen, doe je dan ook in alle vertrouwen”, verwoordt Celine. Met fierheid draagt Celine Roelens haar naam, als kind gaf ze haar beste vriendinnen zilveren ringen die ze zelf ineen knutselde. En geloof het of niet… toen werd haar naam een merk. Al haar vriendinnetjes pronkten met trots over hun “Celine Roelens”.

Lees ook: Woman to watch: Inge De Muynck.

/

Why a power woman

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Celine Roelens (@celine_roelens)

Waarom kozen we deze week voor Celine Roelens? Heel simpel… Celine is een harde werkster. Een héle harder werkster. Gedurende een week werkt ze normaliter zes dagen, wat haar gezin weleens liever anders zou zien. Maar juwelen ontwerpen, produceren, klanten helpen in de studio, marketing campagnes voeren, etc zijn allemaal part of the job. Iedere seconde van de dag werkt ze met liefde en passie aan prachtige stuks. Het geeft haar een intense voldoening om met haar juwelen een gevoelige snaar te raken van haar klanten. Bij iedere aankoop maakt ze mensen dolgelukkig én daar is ze zich bewust van. Desondanks is ze zich ook bewust van de veranderende en schaarse juwelenmarkt, wat dag in dag uit een absolute uitdaging blijft. Maar welke prijs je ook betaalt of hoe schaars de edelstenen zijn, Celine heeft geen schrik voor de toekomst. Integendeel!

Lees ook: Woman to watch: Inge Louf.

/

Designstudio Celine Roelens

Celine Roelens

 

Celine Roelens weerspiegelt unieke kleurstenen in een opvallend en tijdloos jasje. Ieder juweel wordt met de nodige verfijning en professionaliteit in België gemaakt. Celine wordt omringd door ervaren vaklieden, maar drukt op ieder juweel haar meesterstempel. Haar grote inspiratiebron is dé vrouw en haar sterkte(n). Deze unieke sieraden geven vrouwen een extra touch én extra kracht om met het dagelijkse reilen en zeilen om te kunnen gaan. Een kleine toevoeging met een grote waarde aan het innerlijke. “Het is heel fijn als een klant net die éne kleur kan vinden die haar persoonlijkheid extra benadrukt”, omschrijft Celine. Met een toekomstgericht oog gaat ze minutieus te werk en legt ze de lat iedere keer hoger voor zichzelf. Diamanten en edelstenen zijn een schaars product, dat met zachtheid en vakmanschap behandeld moet worden. Enkel op die manier kunnen deze meesterwerkjes overgedragen worden naar de volgende generaties. Een belangrijk streefdoel voor Celine, aangezien haar sieraden pure geluksmomenten zijn, met een financiële en emotionele waarde voor het nageslacht.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Katarina Verhaegen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Celine Roelens, Edelstenen, Juwelen, Woman to watch.