Woman to watch: Aline Knoll
©

Woman to watch: Aline Knoll

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min
Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Aline Knoll.

Aline Knoll

  • 26 jaar
  • Oprichtster van vintage webshop Days of Gold
  • Studies: bachelor Creative Direction aan het Istituto Europeo di Design Milan
  • Carrière: na vier jaar in Milaan te studeren, werkte Aline een tijdje in de retailsector. Al snel daarna richtte ze haar bedrijf Days of Gold op.
  • Motto: “Wees niet bang om stappen te ondernemen, om dingen te proberen en vooral niet van vallen en opstaan. Als je gelooft dat je echt een goed en origineel idee hebt én je bent bereid om hard te werken, dan komt alles goed. Zo niet, then you keep on going ’till it does.”

Lees ook: Woman to watch: Julie Deaulmerie.

/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Time To Pretend (@avivaknoll)

Waarom kozen we deze week voor Aline Knoll? Heel simpel… Ze is een vrouw met een neus voor duurzaamheid en voor alles wat mooi is. Een combinatie die niet iedereen weet te harmoniseren.
Niet iedereen vindt na zijn studies de job van zijn of haar leven. Nog minder mensen durven zo snel een eigen bedrijf op te richten. Aline: “Ik weet sinds kleins af aan dat ik iets op mezelf wou opstarten en zelfstandig wou werken. Een belangrijke voorwaarde voor mij was om iets te doen waar ik echt in geloof, iets dat ik ontzettend interessant vind. Dat mij blijft motiveren.”
Tijdens haar studies in de modehoofdstad van Italië, Milaan, ontdekte ze al snel waar haar interesses lagen. En ook waar ze absoluut niet lagen. Na veel brainstormen en powerpointpresentaties maken, vielen de puzzelstukjes op z’n plek. Nog nooit was ze zo zeker over iets geweest als het combineren van haar passies voor modegeschiedenis en ondernemen. Days of Gold was geboren.
/

Days of Gold

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAYSOFGOLD (@daysofgold_)

Eenmaal Aline wist waar haar toekomst naartoe ging, was er geen stoppen aan. Wat begon met exclusief verkopen op Instagram groeide uit tot een online webshop waar ze fulltime mee bezig is. Days of Gold is een vintage en pre-loved online shop met unieke items geselecteerd door Aline zelf. Denk aan items zoals een vintage Prada- of Dior-handtas tot Moschino-blazers. “Wat Days of Gold onderscheidt, is dat je het een beetje kan zien als sustainable personal shopper! Ik steek enorm veel tijd in het selecteren van de items, die ik vervolgens met veel liefde verder verkoop”, vertelt Knoll ons.

Days of Gold verwijst naar de uitspraak “days of old” die verwijst naar het verleden. Door aan het laatste woord een G toe te voegen, krijgt het een soort van upgrade. Tweedehandsitems zijn namelijk één voor één kleine stukjes goud die bijdragen tot een kleinere afvalberg in een wereld gedomineerd door fast fashion.
Elke maand lanceert Aline een nieuwe collectie vintage items op www.daysofgold.store. Hou de Instagrampagina in het oog om op de hoogte te blijven van lanceringsdata.
Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Sophie Jongejan.

Tags: Days of Gold, Sustainable, Woman to watch.