Woman to watch: Sophie Jongejan
©

Woman to watch: Sophie Jongejan

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Sophie Jongejan.

/

Sophie Jongejan

  • 29 jaar
  • Oprichter The Place, een holistisch en spiritueel platform
  • Soul reader
  • Een Française in België
  • Opleiding: Master in Advertising met een specialisatie in Creative Strategy te Parijs.
  • Carrière: Sophie heeft zo’n tien jaar in de modesector gewerkt, over de hele wereld. Op haar impressionant palmares staat onder andere producer bij ELLE France, Lanvin in Parijs en een modenetwerk in Hongkong. Uiteindelijk richtte ze in België een eigen productiebedrijf op gespecialiseerd in mode en beauty.
  • Toekomstdroom: “Ik wil ‘The Place’ zien groeien, zijn horizon verbreden, zodat het meer mensen kan tonen hoe makkelijk, modern en chic spiritualiteit kan zijn. Ik wil dat het een globale en internationale gemeenschap wordt, maar niet mainstream. Een echt universum van 360°. Groeiend en vloeiend, maar steeds authentiek en intuïtief.”
/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Sophie Jongejan? Heel simpel… Sophie weet wanneer ze een stapje terug moet zetten en kan als niemand anders hier een sterkte van maken.

Sophie Jongejan

Pers

Na tien jaar in de modesector, waar alles heel snel loopt, begon haar lichaam te protesteren. Sophie verzeilde in een burnout en besloot het harde leven in de mode om te ruilen voor een spirituele zoektocht. Daarom besloot ze haar productiebedrijf over te laten aan de mede-oprichter en ging ze nadenken over wat ze wel wou doen. Wie had gedacht dat een reiki-sessie haar het antwoord zou bieden? Het gaf haar namelijk zo’n goed gevoel waardoor ze wist dat dit het pad was dat ze moest bewandelen.

Sophies nieuwsgierigheid bracht haar vervolgens tot bij vele spirituele healers zoals: astrologen, tarot lezers, shamans, noem maar op. De ene ervaring al beter dan de andere. Toen bedacht Sophie zich: waarom is er niet één plaats waar je naartoe kan gaan en al het goede over ‘soul healing’ vindt? Een veilige haven. En zo was The Place geboren…

/

The Place

Wat is ‘The Place’ nu eigenlijk? In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is ‘The Place’ geen fysieke locatie. Met haar online holistisch bedrijf wilt Sophie Jongejan spiritualiteit modern en benaderbaar maken, ze wilt bewustzijn creëeren over het belang van jezelf te kennen tot op je ziel. Iedereen bezit namelijk al over het nodige stukje magie.

Hoe gaat dit in zijn werk? ‘The Place’ bestaat uit drie grote pilaren: Soul Reading, Soul Shopping en Soul Gathering. Aan de hand van verschillende workshops, gaande van mindfulness en spiritualiteit tot artistieke, creatieve workshops zoals bloemschikken of intuïtief schilderen, probeert Sophie je te helpen om dichter bij je ware ‘ik’ te komen. Dat is dan ook de essentie van The Place: mensen gidsen, verhalen vertellen en zoeken naar antwoorden op vaak erg moeilijke levensvragen. Ideaal dus voor iedereen die in tijden van Corona in de knoop ligt met zichzelf, zijn of haar leven en de wereld rondom zich.

Sophie Jongejan

Pers

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Karen Francois.

Tags: Holistisch, Sophie Jongejan, Spiritualiteit.