Woman to watch: Charlotte Pringels
© Charlotte Pringels

Woman to watch: Charlotte Pringels

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan ontwerpster Charlotte Pringels.

/
Charlotte Pringels

  • Sint-Niklaas, 6 mei 1988
  • Buitengewoon onderwijs: type 8, ernstige leerstoornissen (dyslexie & dyscalculie)
  • 2012: MASTER diploma behaald aan de Royal Academy of Fine Arts Antwerp / Fashion Department
  • 2014: eigen duurzaam modelabel
  • Van patroon tot sample doet ze alles zelf, samen met haar moeder
/

Why a power woman?

Waarom kozen we deze week voor ontwerpster Charlotte Pringels? We hoeven het niet ver te zoeken … De overweldigende textielindustrie vandaag de dag mag meer kritisch ‘in the picture‘ komen te staan. Bij Marie Claire zijn we ervan overtuigd dat we met z’n allen langzaamaan moeten ijveren voor een duurzamer leven. Dit ook op vlak van ja, shopgedrag … Het is vooral een aanpassing van je mindset en van manier van aankopen. Maar wie zijn al die duurzame ontwerpers? Charlotte is daar eentje van!

/

Charlotte Pringels

De collecties van het label bieden draagbare en tijdloze stuks aan voor de zich onderscheidende, moderne vrouw. Het label dat haar eigen naam draagt, gelooft in slow fashion, de kracht van eenvoud en elegantie. Ze wil de manier waarop we consumeren veranderen én uitdagen.

Investeren in een deel van onze collectie is een investering in jezelf, je garderobe en in een duurzamer modesysteem – Charlotte Pringels

Charlotte Pringels gebruikt natuurlijke en gerecycleerde vezels en werkt samen met hoogwaardige leveranciers in Europa. Ze wil ervoor zorgen dat elke schakel in haar supply chain een eerlijke prijs krijgt voor het werk dat wordt geleverd. Ze streeft naar transparantie door informatie te verstrekken over de weg dat een product heeft afgelegd. Hierdoor kunnen klanten een weloverwogen beslissing nemen. Maar toch, het blijft opboksen tegen grote producenten … Hier moet je veel power voor hebben om dit te kunnen blijven volhouden. Chapeau Charlotte!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook, ‘Woman to watch’: Petra De Sutter, Blu Samu, Danira Boukhriss en Ramona Stoica

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch label, Charlotte Pringels, Duurzame mode, Fashion, Mode, Woman to watch.