Woman to watch: Petra De Sutter
© Groen Europa Petra De Sutter

Woman to watch: Petra De Sutter

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan professor Petra De Sutter.

/

Petra De Sutter

  • Oudenaarde, 10 juni 1963
  • Transvrouw
  • Arts-gynaecologe en hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent
  • 2014-2019: Groen senator Raad van Europa
  • Vanaf 2019: Groen parlementslid Europees Parlement
  • Auteur: Zwanger worden, De Maakbare Baby en (Over)leven
/

Why a power woman?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dubbel met @gescinska

Een bericht gedeeld door Petra De Sutter (@pdsutter) op

Waarom kozen we deze week voor Petra De Sutter? De maanden juni, juli en augustus staan volledig in het teken van LGBTQ+. Over de hele wereld worden er prides georganiseerd. En yes, wij zijn fan! We mogen toch trots zijn op wie we zijn, hoe we zijn en wie we liefhebben? De bedoeling is om de geaardheid en de afwijkende gevoelens die ze hierbij hebben te kunnen accepteren en te uiten. We zijn vrij en zouden niet in hokjes mogen denken, want die bestaan niet. Maar, de LGBTQ+ emancipatie is nog lang niet voltooid … Er is nog veel werk voor de boeg …

Hierdoor plaatsen we Petra De Sutter graag in de belangstelling. Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. Ze groef diep in haar ziel en overleefde het gevecht met haarzelf. Nu kijkt ze vooral naar de toekomst! Als topwetenschapper wil ze kijken hoe ver de maakbaarheid van de mens kan reiken en via politiek wil ze moeilijke vraagstukken aan de kaak stellen.

Een boegbeeld en verlichtend punt voor velen die nu een moeilijke periode meemaken. Een vrouw met een passie, een doel én ontzettend veel doorzettingsvermogen!

She has the power! 

Meer sterke vrouwen? 5 dingen die je nog niet wist over Ursula Von der Leyen, de eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: (over)leven, De Maakbare Baby, Empowerment, Europees parlement, Gynaecologe, Petra De Sutter, Politici, Raad van Europa, Universiteit Gent, Woman to watch, Zwanger worden.