Woman to watch: Danira Boukhriss Terkessidis
© Danira Boukhriss

Woman to watch: Danira Boukhriss Terkessidis

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Vlaamse journaliste en televisiepresentatrice Danira Boukhriss Terkessidis.

/
Danira Boukhriss Terkessidis

  • Vilvoorde, 12 augustus 1990
  • Vlaamse journaliste & televisiepresentatrice
  • half- Marokkaanse / half- Griekse afkomst
  • studeerde taal-en letterkunde aan de VUB
  • programmamedewerker ‘Vlaanderen Vakantieland’; televisieverslaggever VRT-nieuwsdienst; presentatrice ‘Login’ op Canvas; presentatrice ‘Koppen XL’ op één,  presentatrice ‘Steracteur Sterartiest’; verkondigen van de Belgische punten op het ‘Eurovisiesongsfestival’, host samen met Kobe Ilsen in het TV-programma ‘Over eten’ en in 2019 was ze te zien bij ‘Van Gils & Gasten’
  • Finaliste van de Slimste Mens ter Wereld in 2015
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@eenbe 🙏🏽

Een bericht gedeeld door Danira Boukhriss Terkessidis (@danira__bt) op

Waarom kozen we deze week voor Danira Boukhriss? Heel eenvoudig eigenlijk! Danira is oorspronkelijk van Vilvoorde. En Vilvoorde heb je wellicht al eens eerder in het nieuws gehoord met de reputatie van Syriëstrijders … Ze groeide op in een school waar veel jongeren zijn gaan vechten in Syrië. Zelf kwam ze in aanraking met discriminatie en racisme.  Niet voor niets dat dit haar heeft geraakt op sommige vlakken. Toch?

Weet je nog dat ze enkele jaren geleden het nieuws haalde, toen een man zei dat hij haar ‘niet kon rieken‘ tijdens een betoging van Pegida? Treurig toch … Ook in haar eigen Marokkaanse gemeenschap krijgt ze te maken met discriminerende uitspraken. Toch een hele hap om als twintiger te moeten verwerken. Maar net hierdoor vond ze de kracht om haar dromen na te jagen. Danira heeft al veel bereikt als 29-jarige. Ze is één van de leading ladies van de VRT en heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat op haar palmares staan. Wij zijn alvast grote fan van haar spontaniteit, persoonlijkheid en vakmanschap.

In het najaar presenteert Danira een nieuwe talkshow op Eén.

Meer sterke vrouwen? Lees dan ook, woman to watch: Petra De Sutter en woman to watch: Blu Samu.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Danira Boukhriss Terkessidis, De slimste mens ter wereld, één, Journaliste, Televisiepresentatrice, Vrt.