Woman to watch: Charlotte Delfosse
© Nathalie Samain

Woman to watch: Charlotte Delfosse

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Charlotte Delfosse.

/

Haar leeftijd? 35 jaar.

Haar studies? Charlotte begon haar hogere studies aan de KULeuven waar ze een master Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde. Daarna besloot ze zich nog meer te verdiepen in de modewereld en behaalde ze een master Fashion Management aan de Bocconi Business School in een van de grootste modesteden ter wereld, nergens minder dan Milaan.

Haar carrière? De loopbaan van Charlotte speelde zich tot nu toe volledig af bij het modemerk Bel&Bo, het bedrijf waar haar vader Michel Delfosse tot voor kort de CEO van was. Ze startte hier in 2012 als junior buyer womenswear en groeide door de jaren door naar functies als sales manager en nog later als operations manager. Haar carrière bij Bel&Bo bereikt nu zijn absolute hoogtepunt aangezien ze de fakkel zal overnemen van haar vader voor de functie van CEO.

Haar motto? Doe wat je graag doet, enkel dan kan je het doen met passie en overgave.

Lees ook: Woman to watch: Liesbet Allaer

/

Waarom een powervrouw?

Charlotte kan absoluut gezien worden als een powervrouw aangezien ze het op haar 35ste al voor elkaar heeft gespeeld om de functie van CEO te bemachtigen. Concreet betekent dit dat ze verantwoordelijk is voor een bedrijf met 96 winkels en 600 werknemers. Het is meer dan indrukwekkend dat ze op zo een jonge leeftijd al haar plekje heeft gevonden als CEO, een functie die nog steeds vooral door mannen wordt bekleed.

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van Parisienne Violette Serrat

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Woman to watch.