De schoonheidsgeheimen van Parisienne Violette Serrat
© Guerlain

De schoonheidsgeheimen van Parisienne Violette Serrat

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Rode lipstick, geen trends maar moods en make-upvrije weekends: de Franse visagiste Violette Serrat en Creative Director of Makeup van Guerlain vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Violette Serrat, vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Die ziet er iedere ochtend hetzelfde uit. Ik begin met mijn tong te schrapen, om alle toxines op de tong te verwijderen, gevolgd door tandenpoetsen. Ik was mijn gezicht met water, en neem een douche. Make-up gebruik ik niet elke dag, parfum wél. Ik heb een preciese en eenvoudige skincareroutine en gebruik al jaren dezelfde producten.

Een vaste waarde is mijn Boum-Boum Milk, een 3-in 1 skincare spray. Het is een toner, serum en moisturizer. Ik meng het product met een beetje water, masseer het in de huid, spoel het af en smeer een laag SPF, momenteel één van Supergoop. Als ik make-up gebruik is dat een laagje concealer, een beetje blush en wat mascara, en werk af met een een bronzer, zeker in de winter. In het weekend vind ik het belangrijk om mijn huid te laten ademen, dus geen make-up en een focus op skincare.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Ook ‘s avonds ga ik precies en simpel te werk. Ik ben geobsedeerd door double cleansing, ik reinig twee keer met de Cleansing Oil van Purito. En ik smeer opnieuw Boum-Boum Milk, van mijn eigen merk Violette.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“Een Terracotta bronzer van Guerlain, een rode lippenstift uit de nieuwe collectie Rouge G die ik voor Guerlain creëerde en van mijn eigen beautylabel, de droogshampoo Frange Puff.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guerlain (@guerlain)

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Er zijn er zoveel! Ik hou van glitters die duurzaam zijn én makkelijk aan te brengen en weg te halen zijn. En een concealer die écht wonderen doet, want ook die heb ik nog niet gevonden.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Ik hou van een blurred lip look. Je brengt de lipstick aan op de lippen en vervaagt hem met je vinger. Dep er over en klaar. Geen ingewikkelde techniek maar wel eentje die een fancy resultaat oplevert.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Trends interesseren me niet, wat me boeit is je mood. Hoe voel je je vandaag? Een beetje down? Waarom gebruik je dan geen rode lippenstift, misschien voel je je wel beter? Op mij heeft een rode lipstick een instant en magisch effect en het geeft me een gevoel van empowerment. Trends zijn wat mij betreft losgekoppeld van hoe we ons voelen. Daarom hou ik er geen rekening mee.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guerlain (@guerlain)

/

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik ga er niet over liegen: ik vind het niet makkelijk, zeker niet door de maatschappelijke druk die vrouwen van 40 en 40+ voelen. Mensen doen vaak alsof 40 het begin is van het einde. Ik ben er zelf ook mee bezig, met mijn leeftijd, ik word binnenkort 33. Ik probeer mijn eigen gedachten over leeftijd te herprogrammeren. Maar het vergt werk. Ik zie mezelf de hele tijd op foto’s en video’s en ik zie de veranderingen. Ik ben nu een moeder en voel me een volwassen vrouw. Als je een beetje een publiek figuur bent zoals ik, kunnen mensen hard voor je zijn. Gelukkig heb ik een goedgunstige en positieve community rondom mij.”

Hoe wil je eruitzien op je zeventigste?

“Hoewel ik een grote fan ben en ze een icoon is: zeker niet zoals de zangeres Cher. Ik wil de natuur haar gang laten gaan. Ik hoop dat ik nog de energie zal hebben om voor mezelf te zorgen, workouts te doen, mijn skincare up to date en mijn haar mooi en gezond te houden. Ik wil accepteren hoe ik evolueer.”

Je favo beautytip?

“Misschien voor de hand liggend voor een visagist maar: gebruik make-up om je humeur een boost te geven. Waarom geen glitters op de ogen aanbrengen voor een lunchdate? Zolang je je maar voelt zoals jezelf, kan alles!”

Ontdek ook de beauty- en badkamergeheimen van Ikram Annouri, Inge Grognard, Martena Duss, Marie Wynants en meer.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Make-up, Skincare.