Woman to watch: Barbara Geusens
© Barbara Geusens

Woman to watch: Barbara Geusens

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan dokter in de dermatologische wetenschappen en onderneemster Barbara Geusens.

/

Barbara Geusens

  • Bree, 1981
  • 2004: Bio-ingenieur biotechnologie (Katholieke Universiteit Leuven, België)
  • 2010: PhD in Dermatologie (Universiteit Gent, België)
  • 2012: Vlerick Management & Business School
  • Innovation Manager Omega Pharma
  • huidexpert voor verschillende skincare brands
  • 2017: Founder & CEO of Nomige
  • sinds opstart Nomige heeft Barbara een aantal prijzen gewonnen: Weekend Knack / Weekend Le Vif Beauty Award (2018), categorie ‘ High Luxury’; Feeling SenseSation Awards, categorie ‘Best Innovation’; ELLE Beauty Award (2019), categorie ‘Must Have Belgian brand
/

Why a power woman?

Waarom kozen we deze week voor Barbara Geusens? Heb je het bovenstaande lijstje al eens grondig bekeken? We hoeven niet ver te zoeken, toch? Barbara, founder van Nomige, is een vrouw dat gebeten is door wetenschap. Tijdens haar doctoraatsonderzoek is het idee voor Nomige ontstaan. Zelf ondervond ze een lange én vruchteloze zoektocht naar de juiste producten voor haar eigen moeilijke huid. Haar persoonlijk verhaal, wetenschappelijke kennis en de overtuiging dat elke huid uniek is, waren drijfveren om haar eigen product te ontwikkelen. In 2017 werd Nomige geboren.

Mijn zoektocht naar het juiste product was eindeloos, dus besloot ik mijn eigen verzorgingsproducten te ontwikkelen – Dr. Barbara Geusens

/

Eigen beautylijn: Nomige

Nomige is het eerste Belgische merk dat gelaatsverzorgingsproducten aanbiedt die volledig op maat worden gemaakt van DNA en iemands levensstijl. Nomige analyseert je DNA en selecteert enkel die ingrediënten die jouw huid nodig heeft. Zo creëren ze een product dat op maat gemaakt is en perfect bij jou past. Stop je zoektocht en luister naar je genen!

Last but not least … Barbara won al een aantal awards. Voor de Weekend Knack / Weekend Le Vif Beauty Award (2018), won ze een award in categorie‘ High Luxury’; Feeling SenseSation Awards, won ze een award in categorie ‘Best Innovation’ en tenslotte won ze ook nog eens een award bij de  ELLE Beauty Award (2019), in categorie ‘Must Have Belgian brand’. Absoluut een topmadam met een mooi palmares!

Wil je meer weten over Barbara Geusens? Luister dan ook naar haar podcast waarin ze vertelt over ‘Failing Forward‘.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook, woman to watch: Danira Boukhriss Terkessidis

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Barbare Geusens, Dr. dermatologie, Gepersonaliseerde skincare, Wetenschap, Woman to watch.