H&M x Mantsho: Zweedse modegigant voor het eerst in zee met Afrikaans label
©

H&M x Mantsho: Zweedse modegigant voor het eerst in zee met Afrikaans label

Leestijd: 1 min

Het is geweten dat het Zweedse prêt-à-porter merk een neus heeft voor interessante samenwerkingen. Denk maar aan de extravagante collab met Moschino, de kleurrijke lijn in dierenprint met Erdem en de bloedmooie badmode met van H&M X Love Stories. Voor de allereerste keer in zijn geschiedenis echter, gaat H&M in zee met een Afrikaans merk. We present you: Mantsho.

/

Mantsho

De kans is groot dat je nog nooit van Mantsho hebt gehoord. Palesa Mokubung is een ambitieuze jonge Zuid-Afrikaanse vrouw. In 2004 richtte ze haar eigen modemerk op, met hoofdkantoor in Johannesburg. Dit is het begin van een mooi verhaal over stijl en prints: Mantsho. In de moedertaal van de stylist betekent dit woord overigens: “Black is beautiful”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

About the #MANTSHOxHM launch

Une publication partagée par Mantsho by Palesa Mokubung (@palesamokubung) le

Lees ook: Pandora x Millie Bobby Brown: de frisse collab die we meteen willen dragen

Met een bachelor in mode, kunst en design op zak, stortte Palesa zich vol passie in het vrouwelijk ondernemerschap. Ze ontwerpt haar creaties van Afrikaanse stoffen, die ze transformeert in trendy en eigentijdse stukken. Hiervoor werkt ze bij voorkeur fijne zijde en geweven materialen.

/

Een collectie met punch

Zonder kitscherig of opzichtig te zijn, slaagt Palesa erin om met de collectie hulde te brengen aan de kleurrijke Afrikaanse prints. De kleurrijke collectie zal ongetwijfeld punch geven aan een sobere garderobe.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mantsho by Palesa Mokubung (@palesamokubung) le

“Palesa Mokubung is een getalenteerde en inspirerende ontwerper. We houden van haar moderne en scherpe visie, en haar werk met kleuren, prints en snits, die het vrouwelijke silhouet op een flatterende en originele manier benadrukken. Bij H&M halen we vaak inspiratie uit een groot aantal landen en reizen, en we kijken ernaar uit om deze collectie met onze klanten over de hele wereld te delen,” klinkt het enthousiast bij Pernilla Wohlfahrt, Assortiment Manager voor samenwerkingen en speciale collecties bij H&M.

/

In beeld:

Lees ook: Hier shop je de mooiste square toe sandalen. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Collab, Collectie, Fashion, H&M, Mantsho, Trends.