Bakuchiol de nieuwe retinol? Dit wil je erover weten
© Getty Images

Bakuchiol de nieuwe retinol? Dit wil je erover weten

Leestijd: 1 min

Bakuchiol, vaak vergeleken met retinol, is de nieuwe bondgenoot in de strijd tegen de tekenen des tijds, maar ook in de behandeling van acne. Nu de Europese Unie het gebruik van retinol in beautyproducten verstrengt, is het interessant om te kijken naar natuurlijke alternatieven. Hoe gebruik en integreer je deze 100% natuurlijke werkstof? 

/

Bakuchiol is afkomstig uit de Chinese geneeskunde. Het is een natuurlijk actief bestanddeel dat voorkomt in de zaden van de psoralea corylifolia plant, ook bekend als Babchi. Het is een krachtige antioxidant en helpt de huid te beschermen tegen milieuvervuiling. Het helpt ook pigmentvlekken veroorzaakt door de zon (de voornaamste reden voor huidveroudering) te verminderen en verzacht de huid. Het wordt beschouwd als een natuurlijk en veiliger alternatief voor retinol.

Lees ook: Wie is Whitney Peak? Het nieuwe raadselachtige gezicht van Chanel’s Coco Mademoiselle geur

/

Waarvoor wordt het gebruikt?

Droge, vette, gevoelige, reactieve of gemengde huid: er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik van deze universele werkstof. De verzachtende eigenschappen van bakuchiol maken het niet alleen tot een anti-aging ingrediënt, maar ook tot een bondgenoot voor de acnegevoelige huid. Het heeft eigenschappen die de gevoeligheid en reactiviteit van de huid verminderen en het aanzien van hyperpigmentatievlekken en dus acnelittekens verbeteren.

Bakuchiol kan fijne lijntjes en rimpels verminderen, de stevigheid van de huid herstellen, de huidtextuur verfijnen en de huidtint egaliseren. En dat is nog maar het begin! De verzachtende eigenschappen maken het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Het is veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

/

Hoe gebruik je het zelf?

Voor een eerste gebruik adviseren wij om te beginnen met een applicatie van drie keer per week en daarna de gebruiksfrequentie geleidelijk te verhogen naar 1 keer per dag. Breng aan op een schone en droge huid in de volgorde van het meest vloeibare tot het dikste (van serum tot moisturizer).

Lees ook: Last van een winterdip? Deze tips garanderen een zalige nachtrust

Het is de concentratie die de werking ervan bepaalt: studies tonen zichtbare resultaten tussen 0,5% en 2%. Het is ook goed om te weten dat deze werkzame stof kan worden gebruikt naast andere reeds in jouw routine aanwezige stoffen, zoals hyaluronzuur of retinol. Wanneer je ’s ochtends bakuchiol gebruikt, vergeet dan niet om je routine af te sluiten met ten minste SPF 30.

/

Onze selectie van favoriete bakuchiol huidverzorgingsproducten:

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Bakuchiol, Skincare.