Winter is coming: de 15 coolste donsjassen
© The Kooples / Nanushka

Winter is coming: de 15 coolste donsjassen

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

De temperaturen zijn sinds deze week een stuk gedaald, in bepaalde delen van het land was het zelfs aan het vriezen. Hoog tijd dus om de winterjassen weer onder het stof vandaan te halen. Of om een nieuw exemplaar te kopen! De trend van dit seizoen? Yes yes, donsjassen everywhere!

Lange tijd was een donsjas een kinderachtig trauma. De oorzaak? De imposante grootte die vooral de beweging belemmerde. Een tijdlang werd deze jas dus verbannen …  Toch heeft ze echter een favoriete plek gevonden tijdens de afgelopen catwalk shows voor de herfst-winter 2019-2020.

Balenciaga heeft een technisch model gemaakt, fundamenteel gestructureerd met gebogen schouders en een gemonteerde kraag. Bij Chanel presenteerde men een smetteloze witte versie. De jonge Britse ontwerper Richard Quinn koos voor een extravagante én kleurrijke versie. Wat we net leuk vinden aan deze jas, is dat die het actieve leven van vrouwen met stijl en persoonlijkheid begeleidt! 

/

Donsjas = verfijnd

De jas neemt zijn vrouwelijkheid aan met subtiele details die de verwarmingseigenschappen niet beïnvloeden. De jas kan zelfs als finishing touch zorgen voor een outfit. Over een jurk? Absoluut een go! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Explore ARKET’s lightweight outerwear, made from 100% pre-used and recycled down and feathers. – #ARKET #upcycleddown

Een bericht gedeeld door ARKET (@arketofficial) op

/

Oorspronkelijk nut: outdoor garderobe

In alle authenticiteit handhaaft de jas de traditionele esthetische codes van de outdoor garderobe, maar nu -de dag van vandaag – is hij versierd met levendige kleuren en stilistische details die er een stedelijke kant aan geven. Bekijk Zara’s gerecyclede eenden donsjas, de zilveren gevoerde jas van Napapijri en de gele jas met franjes van Moncler.

Het is ongetwijfeld door Balenciaga, met Demna Gvasalia, dat we de donsjas voor het eerst zagen aankomen en niets liever deden dan hem te passen. Al snel werd de toon gegeven én veel merken volgden. Onze favorieten? Kijk even verder, er zitten pareltjes tussen!  

/

Onze donsjassen-selectie

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – The hotlist: 8 modelabels die doorbraken in 2019

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Donsjassen, Herfst/winter2019, Puffer jackets, Trends.