Winter break: de 10 leukste Belgische plekken om te ontdekken op Airbnb
©

Winter break: de 10 leukste Belgische plekken om te ontdekken op Airbnb

Door Aurélia Dejond
Leestijd: 1 min

Als slow tourisme in opkomst is, zit België vol met pareltjes om (her)ontdekt te worden tijdens een vakantie met vrienden, geliefden of met de kinderen. Top 10 van natuur- en/of culturele bestemmingen die het meeste interesse wekken bij Belgische reizigers op Airbnb voor deze winter.

/

1. Horebeke, Vlaanderen:

Bekend om adembenemende landschappen, perfect voor wandel- en fietsliefhebbers vanwege prachtige routes, vooral bekend vanwege de Ronde van Vlaanderen.

2. Doornik (Tournai), Wallonië:

Rijk aan historisch erfgoed en goed bewaarde middeleeuwse architectuur, een van de oudste steden van België met UNESCO-werelderfgoedsites.

Lees ook: Dit is jouw teken om nù je droomvakantie naar Kroatië te plannen

/

3. Aywaille, Wallonië:

Een paradijs voor natuurliefhebbers in de Ardennen met grotten, watervallen, paden en het “Le Monde Sauvage d’Aywaille” – een must-visit dierenpark voor gezinnen.

4. Genk, Vlaanderen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C-mine (@cminegenk)


Cultureel centrum C-mine, ontdekking van de mijnbouwgeschiedenis, openluchtmuseum Bokrijk, fietsroutes langs waterwegen en de beroemde lokale cider.

/

5. Eupen, Wallonië:

Een mix van Duitse en Belgische cultuur in de Oostkantons, nabij het prachtige natuurpark Hoge Venen-Eifel – perfect voor wintersporten als het weer het toelaat.

6. Etterbeek, Brussel:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @art_nouveau_geek

Bezoek de prachtige Maison Cauchie in Art Nouveau-stijl, proef de beroemde frieten van Maison Antoine, geniet van Space Fun Games, wandelingen in de Jardin Jean-Félix Hap en avonden in het Théâtre Saint-Michel.

7. Viroinval, Wallonië:

Pittoresk natuurpark Viroin-Hermeton, boswandelingen, bezoek aan het ecomuseum en tentoonstellingen in het Museum voor Hedendaagse Kleine Formaat Kunst.

8. Ciney, Wallonië:

Ontspanning in Saint-Roch Park, bezoek aan het provinciedomein van Chevetogne, kunstroute, wandelingen in Custinne Forest en Furfooz Nature Reserve in de Lesse-vallei.

/

9. Brussel:

Alles wat de hoofdstad te bieden heeft! Een bezoek aan LIFT, een van de grootste nachtclubs van Europa, en de immersieve ervaring van Bubble Planet.

10. Spa, Wallonië:

Gemarkeerde wandel- of begeleide paden, verschillende sportactiviteiten zoals extratrail of mountainbiken, lokale ambachtslieden en producenten, thermale baden, musea en het beroemde casino.

Ontdek ze op Airbnb.

Lees ook: Wij reden mee met de iconische Venice Simplon-Orient-Express-luxetrein

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Airbnb.