Wil jij ook gezonder eten? Maak kennis met de Yang Sheng-trend
© Pexels

Wil jij ook gezonder eten? Maak kennis met de Yang Sheng-trend

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Hoe zit het met jouw goede voornemens na twee maand? Twee op de drie Vlamingen willen in 2023 nog gezonder eten. Niet door een dieet te volgen, maar wel door genoeg te variëren. De Yang Sheng-trend, waarbij het zorgen voor jezelf centraal staat, lijkt ook de weg naar Vlaanderen gevonden te hebben.

/

Slechts een kleine minderheid volgt een strikt dieet. Dit kan een vetarm-, caloriearm-, koolhydraatarm- of ketodieet zijn. Uit het onderzoek van Hellofresh blijkt dat Vlamingen vooral moeite hebben met het veranderen van hun eetpatroon.

De Yang Sheng-trend maakt zijn intrede in Vlaanderen. Het fenomeen ontstond 2500 jaar geleden in de oude Chinese filosofie. Letterlijk vertaald betekent het ‘het leven voeden’. Je eigen welzijn koesteren staat hierbij centraal. Weg met de strikte diëten, het is tijd voor balans en variatie. We vertelden eerder al waarom hyperdiëten geen goed idee zijn.

Lees ook: Binnenkijken bij de meest gelikete accommodaties van Airbnb

/

Verse producten

Vlamingen hechten ook veel belang aan voldoende groenten en fruit. Daar hoort ook vers koken bij. “Voor veel thuiskoks blijft het bedenken van voedzame maaltijden en afwisseling in de keuken een uitdaging. Via onze recepten proberen we dan ook het zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen om een voedzame, verse en zelf gekookte maaltijd zonder veel moeite op tafel te zetten. Met vervolgens minimaal 200 gram groenten per persoon per maaltijd en ruim 40 recepten per week, hopen we onze thuiskoks voedzame inspiratie te bieden op weg naar een gezonde levensstijl”, zegt receptontwikkelaar bij HelloFresh Babette.

Iedereen ondervindt dat het leven enorm duur is, maar ondanks dat willen 3/5 Vlamingen meer betalen voor gezonde producten. Het zou gaan om €5 à €10 meer per week.

Lees ook: Last van een winterdip? Deze tips garanderen een zalige nachtrust 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezond, HelloFresh.