Werkloos door corona? 7 veelgevraagde profielen
© Getty Images

Werkloos door corona? 7 veelgevraagde profielen

Leestijd: 1 min

Door de coronacrisis zijn er meer werklozen die werkloos blijven, ook onder de hoger opgeleiden. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Toch zijn bedrijven nog steeds op zoek naar profielen. Randstad maakte een overzicht van de meest gevraagde profielen. 

/

1. Administratief medewerker

Als administratief medewerker neem je administratieve en ondersteunende taken voor jouw rekening. Wat die precies zijn, dat hangt uiteraard samen met de sector, het bedrijf én de afdeling waar je werkt. Maar om je een idee te geven: telefoons behandelen, meetings bijwonen, verslagen schrijven, mensen onthalen, klasseren, vergaderzalen reserveren en voorbereiden, het invoeren van bestellingen, het maken van facturen,…

2. Winkelmedewerker

Als verkoper in een winkel moet je klanten helpen als ze vragen hebben over producten, afrekenen aan de kassa en ook het aanvullen en uitstallen van de producten en het op orde houden van de winkel behoort dan meestal tot jouw takenpakket. Maar ook stockbeheer, bestellingen opvolgen en plaatsen al dan niet met een bepaald softwaresysteem maken ook vaak deel uit van de job.

3. Onderhoudsmedewerker

Een onderhoudsmedewerker is verantwoordelijk voor het onderhoud (en de herstelling ) van machines of installaties. Wat dat precies betekent, hangt af van het bedrijf en de sector waarin je werkt. Omdat veel werkplekken en productielijnen sterk robotiseren en digitaliseren, is hier heel wat technische kennis vereist.

4. Verpleegkundige

Meestal bestaat het takenpakket van verpleegkundigen uit een combinatie van deze taken en nog veel meer: het aan- en uitkleden en wassen van patiënten, patiënten observeren en correct ingrijpen indien nodig of melden aan een behandelend arts, het aanbrengen van een infuus, katheter of (maag)sonde, verzorgen van wonden, het toedienen van medicijnen,…

5. Medewerker klantendienst

Een customer service medewerker of medewerker op een klantendienst heeft de taak om telefoons, mails of social posts van klanten te beantwoorden. Het is jouw taak om klanten te woord te staan over vragen of klachten. Die afgehandelde vragen moeten daarna meestal ook geregistreerd worden.

6. Productiemedewerker

Als productiemedewerker speel je een belangrijke rol in het productieproces. Met jouw taken (machines instellen, aan de band staan, kwaliteitscontrole of in het magazijn werken), draag je bij tot het maken of het bewerken van een product. De taken van een productiearbeider verschillen erg van sector tot sector.

7. Chauffeur

De taak van een chauffeur is om mensen, producten of grondstoffen van het ene punt naar het andere te vervoeren op een zo veilig, snel en efficiënt mogelijke manier. Heel breed dus. En het takenpakket hangt natuurlijk af van welk chauffeur je bent of wil zijn.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Solliciteren in tijden van corona: tips van een expert. 7 tips voor een succesvolle dag telewerken. Vrouwenbeweging schakelde jaar lang over naar 30-urenweek.

Redactie Marie Claire De artikels van >