Getest: de ultrapopulaire massage gun
© MCB

Getest: de ultrapopulaire massage gun

Leestijd: 1 min

Massage guns zijn zowat dé grootste rage in de welnesswereld momenteel. Van influencers die ze trots showen op Instagram tot topmodel Miranda Kerr die stelt dat ze niet meer zonder kan na iedere workout. Zijn ze echt de moeite waard? Lifestyleredactrice Margo testte de Theragun Prime uit. 

Laten we beginnen bij het begin: wat is een massage gun? Een massage gun is een draagbare gadget waarmee je stijve spieren gemakkelijk kan masseren. In principe is het dus een toestel dat je op ieder moment van de dag bij je kan hebben voor een snelle massage. Het heeft zijn naam ‘gun’ te danken aan het design waarbij de top een beetje lijkt op een kogel.

Lees ook: Deze sneakers dragen wij dit voorjaar

De devices zijn ontworpen als spierontspanning voor iedereen, altijd en overal: van topatleten met stijve spieren tot dagelijkse thuiswerkers met spierpijn. Het zijn niet alleen de workaholics die hun fysieke stress kunnen voorkomen met de percussietherapie. Ook fanatieke sporters kunnen ermee aan de slag om zich voor te bereiden op een workout of om er net van te bekomen. Zelfs slechte slapers gaan rustigere nachten tegemoet. Zo kunnen ze met de Theragun hun volledige lichaam masseren en ontspannen voor het slapen gaan.

‘Na twee keer gebruiken onmisbaar’

Jezelf kunnen masseren zonder de deur uit te hoeven? Klinkt in ieder geval niet slecht. Maar hoe ga je zo bij jezelf aan de slag? Ook daar heeft Therabody aan gedacht. Dankzij hun wellness routine app kan iedereen alle devices personaliseren. Op basis van je dagelijkse activiteiten en eigen gewoonten kan je met de routines van oprichter Dr. Jason (én heel wat beroemdheden en sporters) aan de slag.

Lees ook: Herfst/winter 22-23 shows: het ontroerende eerbetoon aan Oekraïne van Balenciaga

En zo gezegd, zo gedaan. In het begin was de kracht van de gun even schrikken. Want zelfs op de laagste stand is de massage vrij intens en moesten mijn spieren dus even wennen aan de sensatie. Maar na even aanpassen, werd het wel degelijk aangenaam en merkte ik vrijwel meteen resultaat. Na amper een paar minuten voel ik mijn schouders bijvoorbeeld ontspannen of mijn spieren na een lange dag stretchen.

Ik heb ook gemerkt dat het regelmatig gebruik van de Theragun mijn beweeglijkheid tijdens het sporten heeft verbeterd, waarschijnlijk omdat het ervoor zorgt dat mijn spieren niet gespannen raken. Door me te helpen lenig te blijven, moet ik dus ook niet telkens tegen spanning vechten wanneer ik beweeg. Hallo sporten zonder spierpijn!

Maar misschien nog een van mijn favoriete manieren om het toestel te gebruiken? Na een lange dag op hoge hakken. Even jezelf een korte voetmassage geven: he-mels.

Margo testte de Theragun Prime uit, € 299.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.