WonderWeekend, het magische festival voor ouders en kinderen
© WonderWeekend

WonderWeekend, het magische festival voor ouders en kinderen

Leestijd: 1 min

Het festivalseizoen is opnieuw aangebroken! Dankzij WonderWeekend kan je dit jaar met het hele gezin op festivalweekend. Op het magische evenement kunnen ouders en kinderen samen een magische tijd beleven.

In het weekend van 17 augustus vindt de derde editie van WonderWeekend plaats in de Plantentuin van Meise. Op het magische festival tuimel je met het hele gezin van de ene verrassing in de andere. Het programma van dit jaar belooft opnieuw spetterend te worden.

Het idee voor het magische festival ontstond in 2016. Toen kwamen vier papa’s op het idee om een festival te organiseren waar ouders en kinderen samen kunnen beleven. Weg van de gebruikelijke afzonderlijke kinderprogramma’s, maar echt samen ervaren en ontdekken! Op de eerste editie van het festival waren er 957 festivalgangers, dit jaar rekent de organisatie op 5000 bezoekers.

Kamping van karton

WonderWeekend 2018 bevat heel wat fantastische activiteiten. Zo kan je dit jaar levensgrote dodo’s in het wild bewonderen of kennismaken met Meneer Blanko, een witte man die door ouders en kinderen volledig beschilderd mag worden. Wanneer de avond valt leidt Otto je met zijn luchtballon naar de spectaculaire avondshow en samen met de Troubadour kan je aan het kampvuur liedjes luisteren en marshmallows eten

Na een lange dag vol activiteiten blijft iedereen slapen in een kartonnen tent, die je eerst samen decoreert. Wie het iets chiquer wil, kan ook logeren in een van de Wondertipi’s. Op het festival kan je zelf kokkerellen op een kampvuur of met je handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. Na een zalige nachtrust kan je ontbijten aan de grootste picknicktafel ooit.


WonderWeekend vindt plaats van 17-19 augustus 2018 in de Plantentuin van Meise. Volwassenen betalen 75 euro en kinderen 40 euro voor het volledige weekend. Kinderen onder twee jaar mogen gratis binnen. Meer informatie: WonderWeekend.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Festival met kinderen, Kinderen, WonderWeekend.