Weekendtip: update je kleerkast tijdens Antwerp Fashion Exchange
© Instagram @youcanttelnobody en @nicole_huisman

Weekendtip: update je kleerkast tijdens Antwerp Fashion Exchange

Leestijd: 1 min

Soms puilt je kleerkast uit van de kledingstukken die je eigenlijk niet meer draagt, terwijl je zelf niets leuks meer vindt om aan te trekken. Gelukkig komt Antwerp Circular nu met een oplossing. Op zaterdag 29 september organiseren ze Antwerp Fashion Exchange, een heuse kledingruil op het dak van het MUHKA.

Antwerp Circular is een project dat duurzaamheid in de schijnwerpers wil zetten. Met Antwerp Fashion Exchange wil oprichtster Nina Maat bewijzen dat duurzame mode niet enkel voor geitenwollensokkentypes is. Het is vandaag namelijk not done om kleding gewoon te laten verstoffen in je kast, of erger, het gewoon weg te smijten. Een kledingruil is een perfect alternatief dat veel beter is voor het milieu.

Antwerp Fashion Exchange vindt plaats op zaterdag 29 september. Net zoals de eerste editie in 2016, gaat de kledingruil opnieuw door op een hippe locatie. Je kan die dag al je overbodige kleding ruilen op het dakterras van het MUHKA in Antwerpen tijdens een heus dakterrasfestival.

Hoe gaat het in zijn werk?

Breng tijdens het evenement alle kleding die je wenst te ruilen binnen. De organisatie controleert daarna of de kleren nog draagbaar zijn en niet versleten of stuk zijn. De kledingstukken moeten uit collecties van de laatste seizoenen komen of tijdloze klassiekers zijn. In ruil krijg je tickets voor alle ruilbare kleding (1 ticket voor items van Zara, H&M…; 2 tickets voor duurdere stukken). Met die tickets kan je zelf opnieuw kleding van anderen kopen. De stukken die niet verkocht geraken, worden uiteindelijk gedoneerd aan het goede doel.

Tijdens het evenement worden ook heel wat interessante nevenactiviteiten rond duurzaamheid   georganiseerd. Zo kan genieten van een brunch voorzien door JUNO Antwerp of deelnemen aan een rondleiding over ecologische mode. Heb je tijdens de kledingruil niets gevonden? Dan vind je misschien wel iets in de pop-up stand van vintagewinkel Days of Gold.

 

Antwerp Fashion Exchange vindt plaats op 29 september 2018 van 11 tot 18 uur. Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerp fashion exchange, Kledingruil, MUHKA.