Weekendtip: op 24 juni is het Brussels Yoga Day

door Belen Ucros
MarieClaire_BrusselsYogaDay

Op zondag 24 juni is het voor de vijfde keer Brussels Yoga Day in het Ter Kamerenbos. Wij maken je wegwijs.

Of je nu een beginneling bent of een gevor­derde, en zijn redenen genoeg om in te gaan op de oproep van de organisatoren van Brussels Yoga Day. Dit Belgische ant­woord op de Wereld Yogadag die op 21 juni wordt gevierd, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Brussels Yoga Day ontstond op initiatief van Bernadette Erpicum. Toen ze in 2008 haar wervelkolom brak, ontdekte ze de the­rapeutische waarde van yoga. Ze wou niet alleen de voordelen van yoga promoten, maar ook mensen aanmoedigen om, indi­vidueel of in groep, beter voor hun lichaam te zorgen, stress te verminderen en een beter evenwicht te vinden door middel van beweging, juiste ademhaling, gezonde voeding en uitstraling.

Het hoogtepunt van het gebeuren is een grote yogasessie in openlucht, die op zondag 24 juni om 10u30 plaatsvindt in het Ter Kamerenbos. De sessie wordt geleid door Nathalie Geetha Babourag, bijgestaan door Goedele Leyssen, en 3000 mensen kunnen deelnemen. Er zal ook een team van yoga­ leraars en sportcoaches aanwezig zijn, die de deelnemers op vrijwillige basis begeleiden.

Wie houdt van een meer persoonlijke aan­pak, kan vanaf 12 uur deelnemen aan een van de minisessies die er gegeven worden. Er is een sessie voor elke doelgroep en elke fysieke conditie: yoga voor kids, senioren, zwangere vrouwen, moeder en baby, men­sen met rugpijn…

Naast de yogasessies is er ook een bio­markt, en er staan demonstraties van Indische folkore en traditionele dansen op het programma van 24 juni – die laatste om 70 jaar vriendschap tussen België en India te vieren. Het geheel maakt deel uit van het Festival van de Vriendschap tussen België en India dat van 17 tot 24 juni wordt gehouden. Er zullen nog meer evenementen in dit kader plaatsvinden in Brussel en andere steden van het land. Zo is er onder meer een ayurvedische conferentie onder leiding van Nathalie Geetha Babourag en een cur­sus initiatie tot Indiaas koken die gegeven wordt door een sterrenchef.

Praktisch

Deelname aan Brussels Yoga Day is gratis, maar inschrijven is verplicht om de organisatie te vereenvoudigen. Er is wel één regel: de dresscode is 100% wit, de kleur van de vrede. De deelnemers krijgen niet alleen een Welcome Pack, maar ook een Yoga Collector, een gids met nuttige tips en adressen zodat iedereen tijdens de vakantie en

de rest van het jaar zijn goede voornemens kan volhouden. Bovendien kan je er in beperkte oplage een yogi smurf T-shirt kopen. De opbrengst gaat naar een weeshuis in India voor kansarme kinderen en het versterkt meteen de vriendschapsbanden tussen België en India.

Inschrijving en het volledige programma op brusselsyogaday.be

| | | |
Tags: Brussels, Brussels yoga day, Hotspots, Lifestyle, Yoga.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures